21 år med Spider-Man på film: Hvorfor er den netsvingende superhelt så populær?

With a great podcast, comes great responsibilty
Spider-Man / The Amazing Spider-Man / Spider-Man: Far From Home
(© Sony Pictures)

21 år. 10 film. 4 skuespillere.

Siden Sam Raimi kom svingende med sin udgave af den vægkravlende superhelt på det store lærred for første gang i 2002, har Spider-Man fyldt uendeligt meget i populærkulturen og i særdeleshed i filmverdenen.

Et helt spindelvæv af film om den nørdede teenager fra Queens er siden blevet udgivet og med Spider-Man: Across the Spider-Verse i biografen, er vi nu oppe på hele 10 biograffilm om edderkoppesuperhelten på kun lidt over to årtier.

LÆS OGSÅ: Derfor skulle publikum vente så længe på opfølgeren til "den bedste Spider-Man-film nogensinde"

Men hvorfor er Spider-Man så populær? Hvad er karakterens historie? Og hvordan bliver vi ved med at få den ene Spider-Man-film efter den anden?

Alt det og meget mere snakker vi om i den nye episode af kino.dk filmpodcasten Spotlight, hvor vi zoomer ind og stiller skarpt på et film- eller serierelevant emne.

Her vender vi også bl.a. karakterens oprindelse i tegneserierne samt de mange fejlslagne forsøg på at lave en Spider-Man-film i 80'erne og 90'erne, hvor James Cameron efter sigende ville have lavet sin egen voksenudgave af tegneseriehelten med Leonardo DiCaprio og Arnold Schwarzenegger.

Spider-Man: Across the Spider-Verse kan ses i biografen nu

Lyt til podcasten herunder - eller på din foretrukne podcast-app (søg på: kino.dk filmpodcast)

Anbefalet til dig