Cookie- og Privatlivspolitik
Verdens (måske) bedste filmkomponist går alligevel ikke på pension - her er årsagen

Verdens (måske) bedste filmkomponist går alligevel ikke på pension - her er årsagen

'Indiana Jones and the Dial of Destiny' skulle ellers have været den sidste film

Stem op!
11
Stem ned!
0
(reset)

John Williams meddelte sidste juni, at han ville gå på pension efter at have komponeret musik til film i over 50 år, når han var færdig med musikken til Indiana Jones and the Dial of Destiny.

Men nu afslører den 90-årige komponist, at han alligevel ikke trækker sig tilbage for at nyde sit otium. Det skete ved et arrangement i Los Angeles i sidste uge, hvor han for en sjælden gangs skyld viste sig offentligt sammen med sin samarbejdspartner gennem adskillige år, filminstruktøren Steven Spielberg.

Makkerparret var hovedgæsterne i eventet "Spielberg/Williams: 50 Years of Music and Movies", hvor der blev vist klip og spillet musik fra de mange ikoniske øjeblikke i Spielbergs film, der akkompagneres af Williams' musik.

 

LÆS OGSÅ: Se Harrison Ford bliver til den unge Indiana Jones igen!

Fra Jaws over Indiana Jones-filmene til Schindler's List og Jurassic Park. Listen over samarbejder er lang - og man kan næppe komme i tanke om et instruktør-komponist-forhold, der har affødt så mange filmhistoriske øjeblikke.

- Jeg har nydt hans selskab og fornøjelsen og gaven ved hans inspiration, sagde Williams til det fremmødte, ekstatiske publikum (via IndieWire).

- Kan en muse være en mand? Han har uden tvivl være en muse for mig.

Steven Spielberg har også kun rosende ord til sin kollega:

- Det er Johnnys halvfemsende år på planeten, hvilket har været til fordel for alle på planeten.

 

LÆS OGSÅ: Se Mads Mikkelsen som nazi-skurk i 'Indiana Jones 5'

Så hvem anden end Steven Spielberg kunne få John Williams til at ændre pensionsplaner?

- Steven er mange ting. Han er en instruktør, producer, leder af et filmselskab, manuskriptforfatter, filantropist, men én ting er han ikke, og det er en mand, man siger nej til, fortalte Williams.

Da Spielberg ved begivenheden nævnte, at hans far arbejdede, til han var 102 år, tilføjede John Williams lidt i spøg, at det var det, der også forventedes af ham. Altså er der 12 gode år i komponisten endnu, hvilket ville være fantastisk for os filmelskere.

Spielberg afsluttede samtalen om pensionsplaner med følgende bemærkning:

- Vi har altid sagt, at vi ville gå på pension samtidigt. Så hvis han ikke gør det, så gør jeg det heller ikke. Så nu skal jeg bare finde ud af, hvad helvede jeg skal lave næste gang.

'Indiana Jones and the Dial of Destiny' - med John Williams' musik - får biografpremiere den 29. juni.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.