Cookie- og Privatlivspolitik
Prisuddeling trækker kontroversiel nominering tilbage efter voldsom kritik

Prisuddeling trækker kontroversiel nominering tilbage efter voldsom kritik

De giver også en offentlig undskyldning

Stem op!
4
Stem ned!
-2
(reset)

Dagen før Oscar-showet bliver The Razzie Awards uddelt. En anti-Oscar, der "hylder" alle årets værste film og skuespilpræstationer.

Ligesom vi i denne uge fik Oscar-nomineringer, så har Razzies også offentliggjort deres liste over de nominerede til de uattraktive priser.

Sidste år fik showet på puklen, da de opfandt deres egen Bruce Willis-kategori, som de dog i kølvandet på offentliggørelsen af skuespillerens triste situation trak i land.

I år er især én nominering blevet lagt for had på internettet. Nemlig det, at man har valgt at nominere den blot 12-årige Ryan Kiera Armstrong i kategorien Værste kvindelige hovedrolle for sin præstation i Firestarter.

 

LÆS OGSÅ: Denne danske film gav Nicolas Bro en depression i to år

Kritikken kommer ikke kun fra stødte filmfans på Twitter, men også branchen har langet ud efter Razzies. Skuespiller Devon Sawa, der selv startede tidligt i faget med bl.a. gyseren Final Destination, skrev følgende i et senere slettet tweet (ifølge Variety):

- Razzies bliver styret af sjælløse mennesker. Nominerer en 12-årig? Fuck dem! Det barn kunne vokse op og blive en fantastisk skuespiller, hvis de ikke havde påvirket hendes psyke.

Armstrongs jævnaldrende kollega, Julian Hillard, som bl.a. har medvirket i Marvel-serien WandaVision og Hauting of Hill House, delte også sin mening på Twitter:

- The Razzies er i forvejen ondskabsfuldt og uden stil, men at nominere et barn er bare frastødende og forkert. Hvorfor udsætte et barn for risikoen for mobning, eller det som er værre? Vær bedre!

 

LÆS OGSÅ: Efter stor kritik: Endelig reagerer Star Wars-stjerne på kontroversiel afslutning

De mange reaktioner har nu fået Razzies-skaberen John Wilson til at gå ud med en offentlig undskyldning. Ydermere vælger man nu at indsætte en aldersgrænse på 18 år for, at man kan blive nomineret. Og selvfølgelig er Armstrongs navn strøget fra årets liste.

I udtalelsen fra Wilson erkender han, at kritikken af Razzies er valid og skriver:

- Vi mener også, at en offentlig undskyldning til Frk. Armsong er på sin plads, og vi ønsker at sige, at vi beklager enhver smerte, som hun er blevet forvoldt som følge af vores valg.

Se alle de nominerede til Razzie Awards her.

Se alle de nominerede til Oscar-uddelingen her.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.