Cookie- og Privatlivspolitik
Danskerne kårer: Her er de 10 bedste film fra 2022

Danskerne kårer: Her er de 10 bedste film fra 2022

Stemmerne er talt op

Stem op!
21
Stem ned!
0
(reset)

Det nye filmår er for alvor skudt i gang, og mens der er meget at se frem til, har vi de sidste par uger også kigget tilbage på de absolut bedste film fra det forgående år.

4429 af jer biografgængere har deltaget i vores store afstemning, hvor I måtte afgive én stemme på jeres favoritfilm i 2022. Og mens der var kamp om listens mange midterpladser, så var I ikke i tvivl om, hvilken titel skulle ligge helt til tops.

 

Læs også: Danskerne kårer: Her er de 10 mest ventede film i 2023

Danske film er godt repræsenteret på listen, hvor Anden Verdenskrigs-dramaet 'Hvidstengruppen II: De efterladte' sniger sig ind på en 10. plads, mens både 'Rose' og Flemming Jørgensen-filmen 'Bamse' kan findes i top 5.

Flere af listens film er også repræsenteret på redaktionens top 10 fra året, mens I biografgængere faktisk har den samme topfilm som os.

Her kommer de danske biografgængeres top 10 film fra 2022:

10. Hvidstengruppen II: De efterladte (2%)

9. Triangle of Sadness (3%)

8. Elvis (3%)

7. Everything Everywhere All at Once (4%)

6. The Batman (5%)

5. Hvor flodkrebsene synger (7%)

4. Rose (9%)

3. Bamse (10%)

2. Avatar: The Way of Water (12%)

1. Top Gun: Maverick (20%)

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Randiuser/746460

Ret tydeligt, at biografgængere er segmenteret markant. Derfor er det lige så meningsløst at lave denne samlede gryderet, som hvis man skulle kåre DKs bedste restaurant ud fra en liste, der omfattede Noma, Madklubben, Mc Donalds og den lokale pølsevogn.
Jeg aner ikke, hvad Avatar er - Top Gun vil jeg måske - måske! - se, når det bliver sendt gratis i TV, hvis det er en aften, hvor jeg er træt og keder mig. Et andet publikum vil nok have det på samme måde med Hvidstengruppen og film af fx Bille August. Hertil kommer, at Biografklub Danmark og Filmporten dækker et særligt og ikke helt lille segment.

Bukselak

Avatar 2 er året største flop. Ja okay den har flotte effekter, god musik, gode skuespiller, men virkelig et ringe og tyndt manuskript.
Historien er jo den samme som den første, den foregår bare i vand.
Der er mange personer og forholde sig til, man når ikke og nære følelser til nogen af dem, det hele bliver bare så ligegyldigt og dumt.

Allerede da filmen havde varet i 20min, kunne jeg mærke, dette er en film jeg aldrig kommer til og se igen. Hvem gider og bruge 3 timer og 20 min på og se den samme historie igen som der var i første film. Det er længe siden jeg har været så skuffet over en film..

Den burde slet ikke have været på listen over de 10 bedste film fra 2022. Nærmere en af de ringeste film med et intetsigende plot.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.