Cookie- og Privatlivspolitik
13 år undervejs: Derfor måtte publikum vente så længe på 'Avatar 2'

13 år undervejs: Derfor måtte publikum vente så længe på 'Avatar 2'

Interview med produceren bag filmserien

Stem op!
38
Stem ned!
0
(reset)

Nedtællingen er begyndt, og nu er der blot en måned til den mest ventede film på kino.dk, nemlig Avatar 2: The Way of Water.

Tidligere på efteråret mødte vi filmens producer Jon Landau, der sammen med instruktør James Cameron har stået bag bl.a. Titanic og den første Avatar, der begge har stået på toppen over de største biografhits nogensinde.

Her faldt snakken bl.a. på, hvorfor publikum har måtte vente 13 år på en efterfølger til 1'eren fra 2009. Og ifølge Landau skal man her finde grunden i instruktørens eventyrlyst og ambitioner.

- Jeg vil forklare det som følgende: For det første havde vi brug for en pause efter 'Avatar'. Jim [James Cameron, red.] ville gerne udforske Marianergraven for at udfylde sine udforskerdrømme.

Læs også: James Cameron sammenligner sine nye Avatar-film med 'Ringenes Herre'

- Jeg siger altid, at hvis jeg skal bruge ét ord til at beskrive Jim, så ville det være udforsker. Han udforsker i disse film, og han udforsker i sit liv, og han ville gerne udforske Marianergraven. 

James Cameron slog i 2012 en vild rekord, da han som den første solo-dykker nogensinde ramte Marianergraven, der ligger intet mindre end 11 km under havets overflade. Rejsen kan opleves i National Geographic-dokumentaren 'Deepsea Challenge'.

Men Camerons eventyrlyst bærer ifølge Landau ikke al skylden for, at der nu er gået 13 år siden 'Avatar's premiere.

- Så kom han tilbage og sagde: "Okay, det er 2012 nu. Lad os komme i gang." Vi begyndte at skrive den historie, han gerne ville fortælle, og han kom frem til over 1.000 sider med noter om de historier, han gerne ville fortælle.

Læs også: Se den første trailer til 'Avatar 2: The Way of Water'

- Så bragte vi nogle manuskriptforfattere med på holdet og brød de noter ud det antal film, vi havde brug for at lave. Men vi ville gerne have alle fire manuskripter klar, inden vi begyndte.

- Det påvirker skuespillerne, det påvirker designet, det påvirker produktionen. Så vi tog os tiden til at få alle de ting på plads. 

- Så besluttede vi os for at skyde ikke én, men to film og en tredjedel af endnu en film.

- Hvis du tænker over det, så startede vi produktionsdesignet på 'Avatar' i 2005, og den film kom ikke ud før 2009. Så det er egentligt omkring den samme tidsramme.

'Avatar 2: The Way of Water' får premiere den 14. december.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Christine Dyrskjøt Elmstrøm

Men vi lover at skrive om det, så snart det er offentliggjort :)

Mvh.
Christine, kino.dk

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.