Guide: 5 science fiction og fantasy-film du kan glæde dig til i 2023

Eventyr og fremtidsfabler i biografen
Billede
(© 65 / Sony Pictures)

Fremmede verdener, eventyrlige skabninger, fremtidens utopier eller dystre forudsigelser? Film kan om noget tage publikum væk fra den virkelige verden og ind i noget helt anderledes og fantastisk.

Vi kigger her nærmere på de film, som bevæger sig i genrerne science fiction og fantasy. Bemærk at de ofte overlapper med adventure og action, superheltefilm og komedie, men at disse har deres egne preview-guides her på kino.dk.

 

LÆS OGSÅ: Nyt i biografen: Disse 7 film glæder danskerne sig mest til denne vinter

OBS: Listens titler og premieredatoer kan ændre sig, mens nye titler kan komme til og andre ryge af premierelisten. Vi opdaterer derfor listen løbende.

Klik på en titel for at læse mere.

 

65 – premiere den 9. marts

Filmen '65' er en ny film med Star Wars-stjernen Adam Driver på rollelisten. Science fiction-dramaet handler om en astronaut, der nødlandet på Jorden for 65 mio. år siden. Nu befinder han sig i kamp mod vilde dinosaurer som den nederste i fødekæden.

Filmen er skrevet og instrueret af Scott Beck og Bryan Woods, der også har været med til at skrive 'A Quiet Place'-filmene. 

 

Dungeons and Dragons

Foto: Paramount Pictures / UIP 

Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves – premiere den 5. april

Fantasyfilmen 'Dungeons & Dragons' handler om en charmerende tyv (Chris Pine) og hans hold af dristige vovehalse, som begiver sig ud i et episk tyveri af et forsvundet relikvie. Planen går dog helt galt, da tyveholdet løber ind i de forkerte mennesker.

Dungeons & Dragons-spillet er kendt for at udbrede rollespils-genren, hvor hver spiller påtager sig en bestemt rolle/karakter, som de agerer som gennem eventyrlige udfordringer. Instruktørerne bag den kommende spilfilmatisering Jonathan Goldstein og John Francis Daley har tidligere stået bag komedie-hittet Game Night.

 

For evigt – premiere den 3. august

Science fiction-genren er en sjælden gæst i dansk film, men Ulaa Salim, som også stod bag Danmarks Sønner, gør forsøget med 'For evigt'. Filmen handler om et voldsomt jordskælv, som forårsager en sprække flere kilometer under Atlanterhavets overflade. Hændelsen fremskynder de globale klimaforandringer, der nu kan komme til at udgøre en trussel mod menneskeheden.

Tilbage i Danmark følger man det nyforelskede par Elias og Anita, hvis passion dog får en ende. Elias får en prominent rolle på holdet af videnskabsmand, der skal forsøge at lukke sprækken i havbunden. Pludselig render de to tidligere kærester ind i hinanden på ny, og Elias konfronteres med livets fravalg.

 

Dune: Part 2 - premiere den 1. november

Filmen fortsætter historien om den unge hertug Paul Atredies og hans skæbne på ørkenplaneten Arrakis efter Dune fra 2021. Instruktør Denis Villeneuve har udtalt, at Zendayas karakter Chani vil få meget mere spilletid, mens rollelisten igen bl.a. byder på Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Javier Bardem og Josh Brolin. Blandt de nye ansigter i anden del er skuespillere som Florence Pugh, Christopher Walken og Elvis-stjernen Austin Butler. Se den bekræftede rolleliste her.

 

Murray Close/Lionsgate

Foto: Murray Close/Lionsgate 

The Ballad of Songbirds and Snakes - premiere den 17. november

Her er tale om en prequel til The Hunger Games-filmene. Denne forhistorie er filmatiseringen af den originale Hunger Games-forfatter Suzanne Collins' bog af samme navn fra 2020. Bogen fortæller om de tidligere dage i Hunger Games-universet, hvor man møder en ung Coriolanus Snow, der som bekendt blev spillet af Donald Sutherland i de første film i franchisen.

 

[poll:1532495]