James Cameron afslører: Én særlig ting har gjort, at 'Avatar 2' bliver over 3 timer lang

Sammenligner filmen med gangster-serie
Avatar 2: The Way of Water
(© Avatar: The Way of Water (20th Century Studios))

Spilletiden på den kommende og længe ventede fortsættelse Avatar 2: The Way of Water er blevet afsløret til at være intet mindre end 3 timer og 10 minutter. Det er omkring 30 minutter længere end forgængeren Avatar fra 2009.

Der er dog en god grund til, at fortsættelsen har fået en så lang spilletid. Det forklarer filmens instruktør James Cameron med, at der er et øget fokus på relationer og følelser i forhold til den første film. Det skriver Variety:

- Målet er at fortælle en ekstremt dragende historie på et følelsesmæssigt grundlag. Jeg vil sige, at vægten i den nye film er mere på karakterer, mere på historie, mere på relationer, mere på følelser.

 

LÆS OGSÅ: James Cameron sammenligner sine nye Avatar-film med 'Ringenes Herre'

James Cameron uddyber:

- Vi brugte ikke så meget tid på relationer og følelser i den første film, som vi gør i den anden film, og det er en længere film, fordi der er flere karakterer at skulle tage hånd om. Der er mere historie at tage højde for.

Det er tidigere gjort klart, at 'Avatar 2: The Way of Water' kommer til at have et hovedfokus på familie som tema. I science fiction-filmen finder man således igen Jake (Sam Worthington) og Neytiri (Zoë Saldaña), som nu har stiftet familie med børn.

 

SE OGSÅ: Overraskende billede fra 'Avatar 2' - sådan overlevede skurken fra den første film

Ifølge den 68-årige filmskaber skal man dog ikke tro, at her er tale om en familiehistorie i vant Disney-stil. Derimod sammenligner James Cameron familiedramaet i 'Avatar 2: The Way of Water' med en noget mindre børnevenlig familie:

- Dette er en familiehistorie ligesom også 'The Sopranos' er en familiehistorie.

Gangsterfamilien fra HBO-serien 'The Sopranos' er måske ikke lige det første, man tænker på i forbindelse med Avatar-universet. Der lader om ikke andet til at være en både brutal og dramatisk stærk biografoplevelse i vente.

'Avatar 2: The Way of Water' har biografpremiere den 14. december.