Cookie- og Privatlivspolitik
Følger i von Trier og Anders Thomas Jensens fodspor: Dansk instruktør vinder stor filmpris

Følger i von Trier og Anders Thomas Jensens fodspor: Dansk instruktør vinder stor filmpris

I alt er 3 priser blevet givet ved Isbjørnen 2022

Stem op!
5
Stem ned!
0
(reset)

Nordisk Film Fonden uddelte i går tre priser ved et show, der naturligvis hedder Isbjørnen. Det foregik ved en prisuddeling i Nordisk Films studier i Valby, hvor skuespilleren Birgitte Hjort Sørensen var vært.

Tidligere er priserne Nordisk Film Prisen, Ove Sprogøe Prisen og Erik Ballings Rejselegat blevet givet ud ved forskellige lejligheder, men nu er det for sjette år i træk slået sammen til én uddeling.

Amalie Næsby Fick modtog Nordisk Film Prisen, der samtidig betød en kontant udbetaling på 116.000 kr., som er 1.000 gange Nordisk Films alder. Fick var instruktør på animationsfilmen Lille Allan - den menneskelige antenne, som bygger på Line Knutzon og Peter Frödins børnebog.

Instruktøren kommer i fornemt selskab, idet navne som Lars von Trier, Anders Thomas Jensen og May el-Thouky tidligere har været blandt modtagerne.

 

LÆS OGSÅ: Rørende familieklassiker var inspiration bag ny dansk animationsfilm

Ove Sprogøe Prisen gik til skuespilleren Josephine Park, der har været her, der og allevegne de seneste år. På film er det i løbet af de seneste par år blevet til roller i Venuseffekten, Natten har øjne og Miss Viborg. Desuden medvirker hun i den danske Netflix-serie Skruk.

Ove Sprogøe Prisen er en skuespilpris, der i år uddeles for 17. gang, og er tidligere givet til bl.a. Nikolaj Coster-Waldau, Katrine Greis-Rosenthal, Esben Smed, Mille Dinesen og senest Nicolai Jørgensen. Der gives 75.000 kr. til modtageren af prisen.

 

LÆS OGSÅ: 'Doggystyle'-instruktør: "Det er ikke en spring ud som lesbisk historie, men en spring ud som sig selv historie"

Erik Ballings Rejselegat er i år blevet givet til Frelle Petersen, der med sit sønderjyske drama Resten af livet fik strålende anmeldelser og fulgte op på succesen med den prisvindende Onkel.

Trin Hjortkjær Thomsen, producer hos Nordisk Film Production og forperson for prisudvalget, sagde bl.a. følgende i sin motivationstale til Frelle Petersen:

- Dit filmsprog er særegent. Du kombinerer dvælende hverdagsrealisme inden for den enkelte scene med præcision i handlingsforløb såvel som filmiske virkemidler (…) Skuespilpræstationerne er særdeles overbevisende, og den sindrige blanding af amatører og professionelle skuespillere vidner om din særlige evne udi personinstruktion. At du både har skrevet, instrueret og klippet filmen er rent ud sagt imponerende.

Legatet er tidligere blevet givet til bl.a. Susanne Bier og Ask Hasselbach. Prisen giver foruden æren 75.000 kr.

 

LÆS OGSÅ: Ny dansk film finder det livsbekræftende i sorgen: "Man skal dosere det tragiske med det morsomme"

Nordisk Film Fondens fokus er at udvikle og synliggøre filmtalenter i verdensklasse – for uden talenter, ingen dansk filmbranche. Nordisk Film Fonden er den eneste almennyttige fond i Danmark rettet mod den danske filmbranche og har en årlig bevilling på fem millioner kroner.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Johnny Werther Henriksen

Sejt!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.