Efter skandale: Oscar vender tilbage til rødderne med én enkelt vært

Verdens største filmpris hyrer velkendt navn
Billede
(© BLAINE OHIGASHI / ©A.M.P.A.S.)

Siden Kevin Hart i 2018 trak sig som vært for det følgende års Oscar-uddeling, har showet været ude i noget af en turbulent periode. Flere år uden værter, faldende seertal og endelig en kæberasler fra Will Smith, der gav genlyd i hele verden.

Men nu er Oscar-uddelingen tilbage i den form, den har været mest kendt for. Nemlig med en enkelt vært i spidsen.

Det er talkshow-kongen Jimmy Kimmel, der har fået værtsopgaven. Det skriver Det Amerikanske Filmakademi i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ: Seriemorder-film bliver Danmarks Oscar-bud i 2023

Der har ellers været forsøgt med forskellige konstellationer de seneste år. Bl.a. med flere værter og helt uden vært. Oscar er og bliver dog et traditionsbundet arrangement, så det at se dem vende tilbage til de klassiske dyder kunne tyde på at blive en slags genfødsel for prisuddelingen.

Jimmy Kimmel, der normalt er vært på 'Jimmy Kimmel Live!', har tidligere været vært på Oscar-uddelingen i 2017 og 2018. Akademiets direktør Bill Kramer og Akademiets præsident Janet Yang udtaler:

- Jimmy er den perfekte vært til at hjælpe os med at anerkende de utrolige kunstnere og film fra vores 95. Oscar-uddeling. Hans kærlighed til film, live-tv-ekspertise og evne til at skabe forbindelse til vores globale publikum vil betyde en uforglemmelig oplevelse for vores millioner af seere verden over.

Oscar-uddelingen finder sted natten mellem den 12. og 13. marts 2023.

 Jimmy Kimmel

Foto: Jeff Libsky / ABC