Cookie- og Privatlivspolitik
Fra ekstreme vægttab til muskuløs superhelt: Christian Bales 7 vildeste forvandlinger

Fra ekstreme vægttab til muskuløs superhelt: Christian Bales 7 vildeste forvandlinger

Manden er en kamæleon!

Stem op!
29
Stem ned!
0
(reset)

Christian Bale har markeret sig som et af de største skuespillere i Hollywood indenfor de sidste 20 år, ikke mindst grundet sine utrolige, fysiske forvandlinger, der har budt på ekstreme vægttab og -øgninger.

Godt nok har den 48-årige Bale udtalt, at han er færdig med ekstreme fysiske forvandlinger, men som den kamæleon, han er, kaster han sig stadig over roller, der sætter makeupartisterne og kostumiererne på arbejde. Senest kan han opleves som en excentrisk læge med flere krigsskader i den snart biografaktuelle Amsterdam.

Se traileren her

Her har vi samlet syv eksempler på Christian Bales unikke evne ud i forvandlinger på film.

American Psycho (2000)
En af Christian Bales første store succeser viste, hvor meget han var villig til at gøre for en rolle. Bale gik gennem et hårdt træningsprogram for at spille den psykopatiske yuppie Patrick Bateman i 'American Psycho'. Resultatet blev en hårdtpumpet og forfængelig karakter, der for alvor gav Bale sit gennembrud i Hollywood.

The Machinist (2004)
Bale er nede og veje 54 kg i dramaet 'The Machinist'. Radmager er vist en underdrivelse, og den forgangende rolle som Patrick Bateman er ikke til at se i Bales ultra-tynde figur.

For at spille den søvnløse Trevor var Bale på en ekstrem diæt: ét æble om dagen og kun drikke vand og kaffe. Hans sindssyge diæt resulterede i et vægttab på intet mindre end 28 kg.

Batman Begins (2005)
Kontrasten fra den ene film til den anden er næsten ikke til at tro. Et år efter hans dramatiske forvandling i 'The Machinist' viste Christian Bale særegne evner igen. I den første film i Christopher Nolans Batman-trilogi, 'Batman Begins', transformerede Bale sig fra en mager skikkelse til muskelbundtet Bruce Wayne. 

Det forlyder endda, at på bare et par måneder gik han rent faktisk for langt og tog for meget på til at passe Batman-dragten og måtte tabe 9 kg. Hvilket stofskifte har den mand?

The Fighter (2010)
Seks år efter hans dramatiske vægttab i 'The Machinist' gjorde Bale det igen i boksedramaet 'The Fighter'. Fra en hårdpumpet version af Batman til en udsultet stofmisbruger og boksetræner. Rollen som Dicky Eklund var samtidig den, som indbragte ham en velfortjent Oscar.

American Hustle (2013)
I den anden ende af skalaen har han også vist, at han kan tage overvægt på for at spille en rolle. Bale nåede at veje mere end 100 kg til svindler-filmen 'American Hustle'. Sådan havde vi aldrig set Bale før, og den ultra-tynde eller muskuløse Bale blev erstattet af en småfed og kvapset svindler, Irving Rosenfeld. 

Vice (2019)
Hvis Bale var overvægtig i 'American Hustle', så tog han den i 'Vice' skridtet op ad vægt-rangstigen. Filmen fortæller historien om den mest magtfulde vicepræsident i USA's historie, Dick Cheney. Igen har Christian Bale virkelig taget nogle kilo på, bl.a. gennem en heftig tærte-kur, og han ligner en tro kopi af den virkelige Cheney.

Thor: Love and Thunder (2022)
I Marvel-filmen spiller Christian Bale rollen som den Voldemort-lignende skurk, Gorr the God Butcher. Den krævede timer i makeup-stolen, men selv har Bale udtalt, at det var de lange fingernegle, der forvoldte de største problemer.

- Det gjorde mig helt ude af stand til at gøre noget som helst. Jeg var patetisk. Jeg tog mig selv i at tænke ting som: Jeg kan ikke gå, fordi jeg har de her lange fingernegle. Det påvirkede min hjerne. Jeg kan ikke spise, fordi jeg har lange negle. Jeg kunne ikke gøre noget som helst.

Rollen som Gorr blev rost til skyerne af instruktøren Taika Waititi i et interview med kino.dk, og han er da også et klart lyspunkt i en film, der fik en noget ujævn modtagelse blandt kritikere og fans.

'Amsterdam' får dansk biografpremiere den 6. oktober.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Jonas

Det var en helt ufattelig oplevelse at se Bale i The Machinist. Han spiller helt eminent, og det er helt utroligt, at han skulle gå fra stort set ikke at have et gram muskelmasse på sig overhovedet til at blive hårdt pumpet superhelt i Batman Begins. Og så har han jo også gået op og ned i størrelse mellem Batmanfilm, bl.a. i The Fighter. Hans krop må jo være fuldstændig smadret!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.