Cookie- og Privatlivspolitik
Er det her dansk films stærkeste rolleliste? Se skuespillerne i den næste Afdeling Q-film

Er det her dansk films stærkeste rolleliste? Se skuespillerne i den næste Afdeling Q-film

Rasmus Bjerg, Peter Mygind og mange flere.

Stem op!
10
Stem ned!
0
(reset)

Optagelserne til Ole Christian Madsens Afdeling Q-thriller Den grænseløse er netop gået i gang, og nu har Nordisk Film løftet sløret for filmens cast.

Filmen er den anden film i serien med Ulrich Thomsen som Carl Mørck, efter Nikolaj Lie Kaas indtog rollen i fire tidligere film.

Den nye film er baseret på den sjette bog i serien om Afdeling Q skrevet af Jussi Adler-Olsen. Alene i Danmark er bogen solgt i over 350.000 eksemplarer, og internationalt har den også haft stor succes i en lang række lande.

LÆS OGSÅ: Ulrich Thomsen om den næste Afdeling Q-film: "Der kommer fuld fart på"

I filmen sendes Rose til Bornholm til en afskedsreception for en af Mørcks gamle venner og tidligere politi-kollegaer, der ender med at skyde sig selv. Det bliver starten på en rejse ind i Roses traumatiske fortid.

På øen bliver den nyforlovede Carl Mørck, Assad og Rose også rodet ind i en henlagt sag om et uhyggeligt drab på en ung pige. Da sagen pludselig kan kædes sammen med den lokale politikreds og en soldyrkende kult, må Carl Mørck kaste sig ind i opklaringen med livet som indsats.

 

Se den bekræftede rolleliste her:

Marco Effekten / Nordisk Film

FOTO: Marco Effekten / Nordisk Film

Ulrich Thomsen som Carl Mørck

Ulrich Thomsen er som bekendt tilbage i rollen som Carl Mørck efter, at han spillede rollen første gang i Marco effekten i 2021. Skuespilleren, der har haft utallige mindeværdige roller i film af bl.a. Susanne Bier, Thomas Vinterberg, Anders Thomas Jensen, Ole Bornedal og Per Fly, genforenes nu med Ole Christian Madsen. De to havde et tæt samarbejde på HBO’s amerikanske dramaserie Banshee i årene 2013-16, hvor Thomsen spillede den bærende skurkerolle, og Ole Christian Madsen instruerede 10 afsnit.

 

Marco Effekten / Nordisk Film

FOTO: Marco Effekten / Nordisk Film

Sofie Torp som Rose

En anden genganger fra Marco Effekten er Sofie Torp, der vender tilbage til sin rolle som Rose. I 2019 blev hun belønnet med både en Robert og en Bodil-statuette for præstationen i Ser du månen, Daniel i 2019, og lige nu er hun biografaktuel i Anders W. Berthelsens komedie Lykkelige omstændigheder. Til næste år spiller hun også hovedrollen i Hella Joofs Meter i sekundet, baseret på Stine Pilgaards prisbelønnede bestseller af samme navn.

 

Dag og nat / TV2

FOTO: Dag og nat / TV2

Afshin Firouzi som Assad

Afshin Firouzi er den nye dreng i klassen og runder trioen af i rollen som Assad. Han tager dermed over for Zaki Youssef, der spillede rollen i den forrige film.

Han har tidligere spillet terrormistænkt i Ole Christian Madsens Krudttønden og fødselslægen Milad i TV 2-serien Dag og nat. Han har også haft roller i bl.a. actionthrilleren Underverden og DR3-serien Fredløs, som han blev Robert-nomineret for.

 

Guldhornene / SF

FOTO: Guldhornene / SF

Henrik Noél Olesen som Marcus Jacobsen

Henrik Noél Olesen er en af de tilbagevendende skuespillere. Han genoptager nemlig sin rolle fra 'Marco effekten', hvor han spiller Mørcks plageånd og foresatte, Marcus Jacobsen. Olesen har medvirket i mange danske film og serier fra 'Jul i Valhal' til Bedrag til Ditte & Louise mm.

 

Noget om Emma / DR

FOTO: Noget om Emma / DR

Mads Reuther som Gordon

Mads Reuther vender tilbage i rollen som politichefens lidt kiksede nevø Gordon, som han også spillede i 'Marco effekten'. Reuther har tidligere medvirket i bl.a. begge film om De forbandede år og har spillet en af hovedrollerne i serien 'Noget om Emma' fra 2020.

 

Til Vi Falder / Scanbox

FOTO: Til vi falder © Jacques Mezger / Scanbox

Lisa Carlehed som Mona

Lisa Carlehed genbesøger sin rolle som Mona efter også at have medvirket i 'Marco effekten'. Carlehed har været med i adskillige danske film og serier bl.a. Til vi falder fra 2019, hvor hun spillede overfor Dar Salim.

 

 Julefeber / DR

FOTO: Julefeber / DR

Joachim Fjelstrup

Vi ved stadig ikke, hvilke roller de resterende skuespillere vil få, men der er uden tvivl masser af talent iblandt. Joachim Fjelstrup kender man måske som Far Kalle i julekalenderen 'Julefeber'. Han har ofte haft roller i film som 9. april og Kød & Blod. Derudover er han ligesom Sofie Torp aktuel i Lykkelige omstændigheder, der kan opleves i biografen.

 

 Beforeigners / HBO

FOTO: Beforeigners / HBO

Hedda Stiernstedt

Endnu en svensker tilslutter sig rollelisten. Hedda Stiernstedt har tidligere medvirket i den danske serie 'Norskov'. Senest har hun spillet rollen som Vølven i den store norske HBO-serie 'Beforeigners'.

 

Dræberne fra Nibe / Nordisk Film

FOTO: Dræberne fra Nibe © Per Arnesen / Nordisk Film

Søren Malling

Søren Maling er efterhånden et særdeles velkendt navn i dansk film. Han har medvirket i store succeser som Forbrydelsen og Borgen samt populære film som fx Kapringen. Og nu bliver han så en del af Afdeling Q-universet.

 

Sommerdahl / TV2

FOTO: Sommerdahl / TV2

Peter Mygind

Ligesom Søren Malling har Peter Mygind også medvirket i både Forbrydelsen og Borgen. Derudover har han for nyligt spillet chefefterforskeren Dan i den populære serie Sommerdahl, og så skal han snart medvirke i den længe ventede Riget 3: Exodus efter at have spillet Mogge i de to første sæsoner af Lars von Trier-serien.

 

Sorg og Glæde / Nordisk Film

FOTO: Sorg og Glæde ©Martin Dam / Nordisk Film

Helle Fagralid

Helle Fagralid er endnu et kendt ansigt i dansk film og TV. På det sidste har hun primært medvirket i diverse serier, men hun er også kendt fra adskillige populære film bl.a. Sorg og glæde fra 2013 og Så længe jeg lever fra 2018. Nogen kan måske også huske hende som skurkens sammensvorne frække kusine i Kærlighed ved første hik i 1999.

 

Så længe jeg lever / Nordisk Film

FOTO: Så længe jeg lever / Nordisk Film

Rasmus Bjerg

Rasmus Bjerg har igennem sin flotte karriere både gjort sig som sanger, komiker og selvfølgelig skuespiller. Han blandt andet har haft stor succes som John Mogensen i Så længe jeg lever, hvor han som bekendt spillede overfor Helle Fagralid. De to skal dermed igen spille med i samme film i Den grænseløse.

 

Overleverne / TV2

FOTO: Overleverne / TV2

Rasmus Hammerich

Rasmus Hammerich har arbejdet både foran kameraet, på scenen og lagt stemmer til et utal af tegnefilm og reklamer. For nyligt har han medvirket i Alle for fire og Netflix-serien Nisser. Og nu skal han således være med i Den grænseløse i en endnu ukendt rolle.

 

 Krøniken / DR

FOTO: Krøniken / DR

Ken Vedsegaard

Ken Vedsegaard har et væld af ikoniske roller i rygsækken. Måske husker man ham som Erik fra Krøniken, eller måske som den poesiglade skoleelev Aksel Nielsen i Det forsømte forår. Det bliver spændende at se, hvilken rolle han skal spille i historien om Afdeling Q.

 

Springet / SF

FOTO: Springet / SF

Marina Bouras

Den sidste skuespiller som vi indtil videre har fået offentliggjort er Marina Bouras. Hun er bl.a. kendt fra Lars Von Triers Idioterne og som Rikke i 'Taxa' samt mange andre rolle på dansk film og TV.

 

'Den grænseløse' får premiere den 1. februar 2024.

 

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.