Denne penis-joke fik Wulffmorgenthaler til at droppe vittigheder om sex og vold

Ny podcast med Mikael Wulff og Anders Morgenthaler
Billede
(© Nordisk Film)

Vi kan her på kino.dk nu præsentere vores nye podcast-format Spotlight, hvor vi kaster lys på specifikke film- eller serierelevante emner med gæster indenfor branchen.

I vores første episode stiller vi skarpt på animationsfilm. Derfor har vi inviteret duoen Wulffmorgenthaler, der består af Mikael Wulff og Anders Morgenthaler, ind til en snak om bl.a. animationsgenrens fordele, dansk vs. amerikansk animation, 'Ternet Ninjas' betydning samt den joke, der fik duoen til at skifte kurs.

Wulffmorgenthaler er netop nu biografaktuelle med animationsfortsættelsen Mugge & hans mærkelige hjerne, der følger op på biografhittet 'Mugge & vejfesten' fra 2019. 

Lyt til hele podcasten her eller i din foretrukne podcast-app - og/eller læs et uddrag af samtalen herunder.

Snakken faldt bl.a. på animationsgenrens muligheder for grovkornet humor, og hvor grænsen går, når man laver familiefilm. For 'Mugge & hans mærkelige hjerne' indeholder mange jokes, der specifikt er målrettet de voksne. 

Anders Morgenthaler:

- Det er rigtig vigtigt for os, for ellers syntes vi også selv, det er kedeligt. Vi gider ikke sidde og lave en fucking børnefilm, hvor vi sidder og keder os ihjel.

- Man kan sige, at lave film er jo ikke... For det første: Ja, det er en forretning, men man gider ikke bruge 2 år, og det er det, det tager at lave - minimum 2-3 år - det gider du simpelthen ikke sidde og lave for noget, du ikke orker at se, altså så er det for dumt.

Mikael Wulff:

- Det er også det i forhold til, når folk spørger, hvordan kan Wulffmorgenthaler, der ligesom startede ud med at lave den her grovkornede, vilde komik, gå ind og lave en børnefilm. Nu kalder vi det en familiefilm, men egentligt har min indgangsvinkel været til det, at vi slet ikke betragter det som andet end et Wullfmorgenthaler-projekt.

- Det eneste, vi ikke gør, er, at vi ikke laver nogen sex- og vold-jokes. Men ellers skriver vi historien, som vi ellers ville have skrevet den. Og vi skriver de jokes, som nu skal være med. Vi tager bare ikke noget sex og vold med.

'Mugge & hans mærkelige hjerne' © Nordisk Film

- Men udover det er der ikke noget kalkuleret. Det er ikke, så vi sidder med nogle ting, vi ikke må eller nogle ting, vi ikke må sige.

- Så på den måde er der ikke noget, hvor jeg føler, at vi begrænser os selv helt vildt meget eller går på kompromis eller noget som helst. Jeg kan sagtens i den grad undvære at lave sex- og vold-jokes, vi har lavet rigeligt - for mange livstider.

Anders Morgenthaler:

- Vi havde lavet en vittighed, hvor en kvindelig pornoskuespiller får hugget hovedet af med et erigeret lem. Og hvor vi bagefter sidder og kigger på hinanden, og den var ude, og næste gang vi mødtes...

- Det var sådan en klassisk Wulffmorgenthaler-joke på det tidspunkt. Den var ret sjovt faktisk. Vi sad bare og kiggede på hinanden og tænkte: Gider vi det her mere? 

- Lige om lidt er vi dem, der ikke har lykkes med at udvikle deres humor, der ikke har lykkes med at komme videre, og så står man på de små scener og spiller guitar, ikke?

'Mugge & hans mærkelige hjerne' kan ses i biografen nu.

Lyt til hele vores samtale med Mikael Wulff og Anders Morgenthaler herover eller find podcasten på disse tjenester:

På Spotify
I Apple podcast
Hos Libsyn
På Podimo
Google podcasts
- Og i din podcast-app (Android og iPhone)