Daniel Radcliffe og Emma Watson tager afsked med Harry Potter-skuespiller Robbie Coltrane

Læs stjernernes mindeord til Hagrid
Billede
(© Harry Potter og halvblodsprinsen, 2009 / Warner Bros.)

Robbie Coltrane er gået bort, 72 år gammel.

Skuespilleren er især kendt for sin rolle som Hagrid i Harry Potter-filmene. Derfor har flere af hans tidligere kolleger også reageret på hans bortgang.

Daniel Radcliffe, der i rollen som Harry Potter har haft mange scener med Coltrane i de otte film, der blev lavet over 10 år, har delt nogle rørende mindeord:

- Robbie var en af de sjoveste mennesker, som jeg har mødt, og plejede at få os til at grine konstant som børn under optagelserne.

- Jeg har især gode minder fra ’Harry Potter og fangen fra Azkaban’, hvor han holdt vores humør højt, når vi i timevis gemte os fra den voldsomme regn i Hagrids hytte, og han fortalte historier og vittigheder for at holde moralen oppe.

- Jeg føler mig utrolig heldig over, at jeg har fået lov til at møde og arbejde med ham, og jeg er meget ked af, at han er gået bort. Han var en fantastisk skuespiller og en kærlig mand.

Emma Watson, der i Harry Potter-universet er kendt for rollen som Hermoine, tager også afsked med sin afdøde medspiller i en Instagram story:

- Robbie var den sjoveste onkel, jeg nogenside har haft, men mest af alt var han dybt omsorgsfuld og medfølende omkring mig, da jeg var et barn og som voksen.

- Hans talent var så enormt, at det gav mening, at han spillede en kæmpe - han kunne udfylde ENHVER plads med sit geni. 

- Robbie, hvis jeg nogensinde får mulighed for at være så venlig, som du var mod mig på et filmset, så vil jeg gøre det i dit navn og ånd. Vid, hvor meget jeg tilbeder og beundrer dig. Jeg vil savne din sødme, dine kælenavne, din varme, dine grin, og dine kram. Du gjorde os til en familie. Vid, at du var det for os. Der var ingen bedre end Hagrid. Du gjorde det til en fornøjelse at være Hermoine.

Robbie Coltrane er udover Harry Potter-filmene, også kendt fra bl.a. sin optræden i James Bond, da han i 1995 og 1999 medvirkede i hhv. GoldenEye og The World is not Enough samt den britiske serie 'Cracker'. Hvil i fred.