Alan Rickmans dagbog røber tanker om Daniel Radcliffe: "Jeg tror stadig ikke rigtig, han er skuespiller"

Han havde også sine tanker om Emma Watson
Billede
(© Warner Bros.)

Sandhedsserum er ikke nødvendigt; Alan Rickmans ufiltrerede tanker om flere af sine medskuespillere fra Harry Potter-filmene er nu udgivet af The Guardian i et uddrag af den britiske skuespillers dagbøger. Ifølge The Guardian var det fra starten Rickmans intention at dagbøgerne skulle publiceres.

Den afdøde skuespiller indtog rollen som eliksir-professor Severus Snape i alle 8 film i Harry Potter-serien til perfektion. Han spillede rollen i hele 10 år, og i den tid har han, ligesom os andre, set Harry, Ron, Hermione og de andre Hogwarts-elever vokse fra 11-årige børneskuespillere til unge voksne superstjerner.

I dagbøgerne har han skrevet om mange ting bl.a. hans tanker om selve filmene og hans tvivl omkring rollen, der gjorde, at han i flere omgange forsøgte at forlade serien. Læs mere om det her.

Men derudover har Rickman også undervejs nedskrevet sine indtryk af de unge skuespillere, der hver især er gået hen og blevet kæmpe stjerner på baggrund af serien.

Harry Potter selv, Daniel Radcliffe, skrev Rickman om flere gange over årene. Første gang var i 2003, da de filmede den tredje film, Fangen fra Azkaban, hvor han reflekterede over Radcliffes forandring og kom med en overraskende forudsigelse om hans fremtid.

- Han er så koncentreret nu. Seriøs og fokuseret - men med en følelse af morsomhed. Jeg tror stadig ikke rigtig, han er skuespiller, men han vil uden tvivl instruere/producere.

Indtil videre har denne forudsigelse ikke holdt stik, da Radcliffe har fortsat sin skuespilkarriere og har lige nu den biografiske film 'Weird: The Al Yankovic Story' på vej, hvor han spiller den skøre musiker og satiriker Weird Al.

LÆS OGSÅ: Kan du huske Viktor Krum fra 'Harry Potter'? Han er totalt forandret - se de vilde fotos

 

Næste gang Radcliffe blev nævnt i Rickmans dagbog var i 2006 i forbindelse med, at han skrev om sin egen forvandling, når han fik Snape-kostumet på.

- Jeg indser, at så snart [Snapes] ring og kostume kommer på - der sker noget. Det bliver fremmed for mig at være snaksalig, smilende, åben. Karakteren indsnævrer mig, strammer mig op. Ikke gode kvaliteter på et filmset. Jeg har aldrig været mindre kommunikativ med et film-crew. Heldigvis udfylder Dan den rolle med lethed og charme. Og ungdom.

I 2008 spiste Rickman og Radcliffe frokost sammen, hvor Rickman har svært ved at fostå, hvor hurtigt tiden er gået.

- Det ene minut var han 12, nu er han 19. Hvornår skete det? Og han er følsom, velformuleret og klog. Og ejer en tre-værelses lejlighed i New York.

LÆS OGSÅ: Tag quizzen: Hvor godt kender du Harry Potter?

 

Rickman havde dog ikke kun rosende ord til overs for sine yngre medspillere. I en passage om optagelserne på Fangen fra Azkaban, skrev han om, hvor meget pres instruktøren Alfonso Cuarón var under, og kommer i den forbindelse med en skarp kommentar om Hermione-skuespiller Emma Watsons udtale af replikkerne.

- [Cuarón] er under det sædvanlige HP-pres, og selv han begynder at øve kameraer før skuespillere, og disse børn har brug for at blive instrueret. De kan ikke deres replikker, og Emma [Watson]’s diktion grænser til tider til albansk.

Udover børneskuespillerne har Rickman også haft sine holdninger til de andre voksne skuespillere på settet. Ralph Fiennes (Voldemort) kaldte han "direkte, sandfærdig, opfindsom og fri", og Michael Gambon (Dumbledore) kaldte han "tryllebindende".

Mange har gennem tiden fortalt om, hvor fantastisk Rickman selv var at arbejde sammen med. Daniel Radcliffe sagde bl.a. i 2016, at han er "et af de mest loyale og mest støttende mennesker, jeg nogensinde har mødt i filmindustrien".