Hvilke Marvel-helte er på Avengers-holdet i de kommende film?

Vi giver et overblik over MCUs superhelte inden fase 5
Billede
(© Marvel Studios / Disney)

Bemærk: Artiklen vil indeholde milde spoilers om MCU.

I 2025 er deres hele to Avengers-film på programmet - Avengers: The Kang Dynasty og Avengers: Secret Wars. Men hvem er egentlig på superhelteholdet?

Vi tager en status og prøver at opstille Avengers-holdet her kort før afslutning på MCUs fase 4, som sker i forbindelse med Black Panther 2: Wakanda Forever til november.

Læs mere om de næste MCUs næste store hovedskurk Kang the Conqurer her.

Doctor Strange

Doctor Stephen Strange er formentlig det mest sikre kort på det nye Avengers-hold.

De nye MCU-film vil have fokus på tidsrejser og multiverset, der sågar er blevet døbt ”The Multiverse Saga”, og det har troldmanden nu førstehåndserfaring med efter Spider-Man: No Way Home og Doctor Strange in the Multiverse of Madness.

Samtidig er Benedict Cumberbatchs karakter en af de mere rutinerede kræfter, som skal stå for den erfarne del af holdet, lidt som Iron Man før ham. Marvel-boss Kevin Feige har også udpeget netop Strange som en af de vigtigste karakterer i de nye faser.

Wong

Magikeren Wong følger med Doctor Strange – også selvom han nok ikke bliver et decideret medlem af Avengers-holdet. Han er trods alt den nuværende Sorcerer Supreme og har andre magter, som han helliger sig.

Vi har dog set Wong dukke op i forskellige MCU-film på det sidste bl.a. Shang-Chi og Spider-Man, ligesom at han er også er med i She-Hulk-serien. Med andre ord så kan troldmanden blive en lang større karakter i den kommende kamp mod Avengers-holdets nye store modstander Kang.

Shang-Chi

Kung-fu-mesteren Shang-Chi blev introduceret i sin egen film sidste år, hvor superhelten nu er i besiddelse af de magtfulde 10 ringe, som kan gøre ham til en yderst farlig modstander og en central Avenger.

Det er ved at bemærke, at instruktøren bag filmen, Destin Daniel Cretton, ikke kun er udset til at stå bag en fortsættelse, men også er manden der skal instruere ’Avengers: The Kang Dynasty’. Med andre ord kunne man antage, at Shang-Chi følger med.

Falcon

Sam Wilson aka Falcon blev kørt i stilling som MCUs nye Captain America i tv-serien The Falcon and the Winter Soldier – og dermed er han også selvskrevet til Avengers-holdet.

Falcon får sin egen spillefilm Captain America: New World Order i 2024, og der får vi for alvor lov til at se ham slå sig løs i sin nye rolle med skjold og amerikanske værdier.

Captain Marvel

Brie Larsons intergalaktiske superhelt Carol Denvers var en sen tilføjelse til Avengers-holdet inden Infinity War og Endgame, og dermed har hun stadig masser af samarbejde forude. Ikke mindst hvis hun skal knytte det jordiske Avengers-hold med rum-teams som fx Guardians of the Galaxy og The Eternals.

Den kommende The Marvels (Captain Marvel 2) vil give os en stærkere indikation af hendes position på holdet, som ser ud til at blive centralt.

Ms. Marvel & Monica Rambeau

Nu vil taler om ’The Marvels’, så kommer den film formentlig også til at samle en ny helte-trio i form af den unge Ms. Marvel, der lige har haft sin egen serie, og veninden Monica Rambeau, der har fået superkræfter efter sin optræden i serien 'WandaVision'.

Mens Ms. Marvel formentlig hører fremtidens Avengers-hold (eller Young Avengers) til og derfor godt kunne ende med at spille en mere perifer rolle i de to kommende Avengers-film, så er det slet ikke usandsynligt, at Rambeau kan blive en større spiller.

Rambeau har faktisk tidligere i en kort periode været leder af Avengers-holdet i tegneserierne, ligesom at hun også spiller en rolle i den første tegneserie-udgave af ’Secret Wars’.

Ant-Man & The Wasp

Insekt-superheltene får uden tvivl en betydningsfuld rolle, ikke mindst fordi at den kommende Avengers-skurk Kang kommer til at optræde i deres næste film Ant-Man and the Wasp: Quamtumania, som skyder Fase 5 i gang.

Vi kan nok forvente, at filmen fortsætter med at undersøge The Quantum Realm og på den måde får det såkaldte "microverse" endnu mere introduceret, som nok i sidste ende vil blive koblet til multiverset og al den anden interdimensionelle galskab, som venter.

Læs mere om skurken Kang the Conqurer her.

Shuri

Efter Chadick Bosemans tragiske bortgang, er T’Challas søster Shuri forudset til at overtage den centrale rolle i 'Black Panther: Wakanda Forever'.

Prinsessen af Wakanda er et teknologisk vidunder, og det har Avengers-holdet i dén grad brug for efter Iron-Mans død og Hulks indtil videre mere ubestemte rolle. Sidstnævnte ved vi nok mere om efter hans optræden i 'She-Hulk'.

Spørgsmålet er så om, det også er hende, der overtager Black Panther-dragten. Det kunne også blive Nakia (Lupita Nyong'o), og i såfald vil hun nok dukke op på et nyt Avengers-hold.

Ironheart

Riri Williams aka Ironheart er på papiret udset til at overtage Iron Mans rolle på sigt. Karakteren introduceres allerede i 'Black Panther: Wakanda Forever', og får sin egen serie i 2023.

Den geniale teenager opfinder det mest avancerede jerndragt siden Iron Man. Hun har fremtiden foran sig, så måske hendes rolle i de kommende Avengers-film bliver mindre, men hun vil formentlig være i periferien af det nye hold - hvis ikke hun ender på Young Avnegers i første omgang.

Hulk / She-Hulk

Bruce Banner aka The Hulk er et af de sidste overlevende medlemmer af MCUs originale Avengers-hold, og i serien 'She-Hulk' virker det, da også i høj grad som om, at han stadig er en del af det. Med sin nye identitet som Smart Hulk, som vi allerede så optræde i 'Endgame', har han både kontrolleret råstyrket og et intellekt uden lige. 

Men fremtids grønne muskelbundt er nok en kvinde. Fordi meget tyder på, at Bruce Banners kusine Jennifer Waters aka She-Hulk fra serien af samme navn er ved at blive kørt i stilling til at være den næste generations Hulk på Avengers-holdet - måske med gamle Hulk som mentor.

America Chavez

America Chavez, der fik sin debut i ’Doctor Strange in the Multiverse of Madness’, bliver formentlig ikke et fuldbyrdet Avengers-medlem allerede, men hun vil nok spille en centrale rolle i de to kommende film.

Chavez kan nemlig, som man måske vil huske fra Doctor Strange-filmen, springe fra univers til univers, som godt kunne blive et virkelig brugbart våben mod multiverse-skurken Kang.

Hun vil formentlig kommer i spil via Doctor Strange, men hendes position på holdet vil nok være begrænset i første omgang.

Spider-Man

Egentlig burde Peter Parker aka Spider-Man være selskrevet til Avengers-holdet, men efter udviklingen i 'Spider-Man: No Way Home' er hans rolle i MCU mere oppe i luften - ingen ved nemlig, hvem Peter Parker er, og vi må dermed antage, at hans forbindelser til holdet er slettet fra hukommelsen.

Mon ikke, at Spider-Man alligevel nok skal finde en vej tilbage – han har således allerede en vis erfaring med multiverset og andre udgaver af sig selv.

Den sidste Spider-Man-film og Tom Holland har vist sig så populære, at Marvel (hvis Sony tillader det) ikke kan lade den karakter sidde de to Avengers-film over.

Kate Bishop

Hvis vi antager, at Hawkeye er gået på pension, så er hans arvtager Kate Bishop, der blev introduceret i figurens serie sidste år, en oplagt kandidat til at indtage hans position på holdet. Men spørgsmål er, hvad en dygtig bueskytte skal stille op i en multiverse-krig?

I samme ombæring kunne man nævne Black Widows erstaning i sikkelse af Natashas søster Yelena, der allerede har imponeret publikum med sine optrædner i Black Widow og ’Hawkeye’. Men spørgsmål er om hendes agent-evner vil være det, som Avengers-holdet søger i deres kommende opgaver.

Han var savnet i 'Avengers: Endgame': Nu får mægtig Marvel-helt endelig  filmdebut

Adam Warlock

En af de store jokere i MCUs næste fase er Adam Warlock som introduceres i Guardians of the Galaxy Vol. 3.

Will Poulter portrætterer den mægtige Marvel-helt, der i tegneserierne faktisk spiller en afgørende rolle i kampen mod Thanos - sammen med The Avengers.

I de oprindelige oplæg er Adam Warlock også knyttet til Kang, som vi ved, bliver den næste store skurk, så mon ikke, at han bliver en af de store spillere i Avengers-filmene? Men vi må nok vente med at konkludere noget, til vi har set ham i den tredje Guardians-film.

Det samme gælder en karakter som Namor the Submariner, der introduceres i 'Black Panther 2'. Bliver han en skurk, anti-helt eller en del af The Avengers? Vi afventer situationen.

Se billedet: Guardians of the Galaxy-stjerne er færdig i Marvel-universet

Resten:

- Thor er stadig aktuel i universet, men efter Thor: Love and Thunder er det svært at vurdere, om han fremadrettet kommer til at spille en central rolle.

- Vi antager, at karakterer som Daredevil, Echo, War Machine og Winter Soldier holder sig væk fra de store krige, og bruger deres tid på mere jordnære og lokale opgaver.

- Fantastic Four er deres eget hold, og efter deres først film i 2024 kunne de sagtens komme til at spille en rolle i Avengers-filmene, men næppe som en del af det officielle hold.

- Vampyrjægeren Blade får sin første film i 2023, men det er svært at se ham spille en rolle i kampen mod Kang. Til gengæld kan det være han slår sig sammen med Moon Knight på et tidspunkt?

Eternals kunne snildt blive involveret i det store Avengers-drama, som venter, men som en selvstændig enhed.

- Guardians of the Galaxys fremtid er mere oppe i luften, efter vol. 3 er blevet annonceret som den sidste film i James Gunns trilogi. Flere karakterer kunne ende med at forlade MCU, og derfor er det ikke sikkert, at de er tiltænkt en rolle i Avengers-filmene.

- Wanda / Scarlet Witchs rolle er lige nu et stort spørgsmålstegn - efter Doctor Strange in the Multiverse of Madness er hun kommet i skurke-kategorien, men som i tegneserierne kan hun snildt komme tilbage på det godes side. Måske den kommende Marvel-serie 'Agatha: Coven of Chaos' til næste år kan få en indflydelse på det?

- Mens vi må antage, at Vision pt er ude af spillet - så eksisterer der dog stadig en "white Vision" derude...