Cookie- og Privatlivspolitik
Efter stor kritik: Marvel forsvarer tilføjelsen af kontroversiel superhelt

Efter stor kritik: Marvel forsvarer tilføjelsen af kontroversiel superhelt

Ny Captain America-film har sat sindene i kog

Stem op!
2
Stem ned!
0
(reset)

I 2024 er Anthony Mackies Sam Wilson klar til kaste og svinge med det ikoniske skjold som Captain America i solofilmen Captain America: New World Order. Men det er ikke den eneste superhelt, som vi kommer til at se i filmen.

Marvel annoncerede nemlig for nyligt, at den israelske skuespiller Shira Haas skal spille superheltinden Sabra, der er en efterretningsagent med overmenneskelig styrke og exceptionelle kampfærdigheder.

Lige så snart afsløringen blev offentliggjort, er Marvel blevet mødt med massiv kritik for deres inklusion af en karakter, der i tegneserierne er zionist og tæt knyttet til Israel/Palæstina-konflikten.

LÆS OGSÅ: Se rollelisten: Marvels svar på The Suicide Squad er stjernespækket

 

Kritikerne frygter, at en karakter som Sabra kunne sprede stødende stereotyper om arabere og bidrage til en dehumanisering af palæstinensere.

Frygten er opstået, da mange af de karakterer, som Sabra interagerer med i tegneserierne, portrætteres som kvindefjendske, antisemitiske og voldelige. Spørgsmålet er om denne skildring vil være den samme i filmen.

Marvel har selv været hurtige til at reagere på kritikken, idet de via nyhedsmediet Variety er kommet med følgende udmelding:

- Selvom vores karakterer og historier er inspireret af tegneserierne, er de altid friskt genfortolket til skærmen og til nutidens publikum. Filmskaberne vil have en ny indfaldsvinkel med karakteren Sabra, som første gang blev introduceret i tegneserierne for over 40 år siden.

Det betyder, at vi nok kommer til at se en meget anderledes version af superhelten med en anden baggrundhistorie end den, man kender fra tegneserierne.

‘Captain America: New World Order’ får premiere d. 2. maj 2024.

Marvel vows 'new approach' to Sabra character amid torrent of anti-Israel  criticism | The Times of Israel

Foto: Marvel Comics

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.