Efter 13 år ser det nu endelig ud til, at sensationel sci-fi-film får en fortsættelse

Manuskriptforfatter afslører
District 9 film 2009
(© TriStar Pictures)

I 2009 blev District 9 noget af en sensation. Anmeldere og publikum elskede science fiction-filmen, som også høstede hele fire Oscar-nomineringer, bl.a. for Bedste film.

Allerede omkring premieren for 13 år siden, sagde den spillefilmsdebuterende instruktør Neill Blomkamp, at han gerne ville lave en fortsættelse. Men den såkaldte 'District 10' har ladet vente på sig.

Sidste år afslørede den sydafrikanske filmskaber så, at han var ved at udvikle et manuskript til en fortsættelse, det bl.a. sammen med District 9-hovedrollen Sharlto Copley.

LÆS OGSÅ: Dansk popstjerne får sin første hovedrolle i ny science fiction-film

Det er selvsamme Copley, som nu afslører, at fortsættelsen snart kan starte optagelser. Det fortæller han til BroBible:

- Vi har arbejdet på den. Jeg lavede et udkast, og sendte det tilbage til ham [Blomkamp, red.]. Han har lavet et udkast. Det er bare udmattende at finde den rette historie.

Den første film har bl.a. et stærkt sociopolitisk lag omkring behandlingen af flygtninge. Netop det aspekt har også gjort, at Blomkamp har holdt lidt igen med at gå igang med produktionen, forklarer Copley. Men projektet nærmer sig en realisering, lyder det til:

- Så måske om et år, eller halvandet år begynder vi at filme. Han vil have noget at fortælle, understreger skuespilleren.

Vi skal dog måske ikke glæde os for tidligt, instruktørens historik viser nemlig, at han desværre notorisk har haft svært ved at få realiseret sine større filmprojekter. Således var Blomkamp langt i processen med både 'Alien 5' og en fortsættelse til den originale RoboCop, inden de blev kasseret.