Cookie- og Privatlivspolitik
Dagbog afslører: Disse Harry Potter-film kunne Alan Rickman ikke lide

Dagbog afslører: Disse Harry Potter-film kunne Alan Rickman ikke lide

Han var tæt på at forlade serien flere gange

Stem op!
16
Stem ned!
0
(reset)

I Harry Potter-bøgerne og filmene var Severus Snape en ofte ret så modbydelig karakter. Eliksirprofessoren mobbede aktivt flere af sine elever og var specielt ondskabsfuld overfor Harry, men kun fordi han var forelsket i Harrys mor og hadede hans far. Man endte da også med at få sympati for den tragiske karakter, som ender med at blive en helt i selv Harrys øjne.

Det er ikke mange skuespillere, der kan balancere alt det, men den nu afdøde Alan Rickman kunne næsten ikke have portrætteret karakteren bedre i Harry Potter-franchisen. Det er da også svært at forestille sig nogen anden i rollen. Men det kunne være endt meget anderledes.

Den britiske skuespiller dokumenterede nemlig hele sin rejse med Snape i de dagbøger, som The Guardian nu har udgivet et uddrag fra. I dagbøgerne beskriver Rickman bl.a., hvordan Harry Potter-forfatteren J.K. Rowling, inden kameraerne overhovedet begyndte at rulle første gang, nervøst havde givet ham den afgørende information, at Snape elskede Harrys mor Lily, en detalje, der blev en "klippe at holde fast i" for ham.

LÆS OGSÅ: Tag quizzen: Hvor godt kender du Harry Potter?

 

Men han var tæt på at falde ned fra den klippe flere gange. Selv kort inden de skulle til at filme den første film, indrømmer Rickman i dagbøgerne, at han var meget i tvivl om projektet. Han skrev, at han "føler en smule af ingenting om HP, hvilket virkelig foruroliger mig".

Selvom han virkede til at have et fint forhold til alle instruktørerne, havde han også sine kritikpunkter omkring flere af filmene. Efter at have set den sjette film, Halvblodsprinsen, skrev Rickman, at han havde lyst til at "banke de tre Daviders hoveder [Harry Potter-producere David Heyman og David Barron og instruktør David Yates] mod den nærmeste væg. Jeg forstår karakterudviklingen og de flotte effekter (blændende), men hvor er historien????".

Om den sidste film i serien, Dødsregalierne Del 2, skrev han: "Jeg fandt den foruroligende at se. [Den] er nødt til at skifte retning halvvejs [midstream] for at fortælle Snapes historie, og kameraet mister fokus".

Hans yndlingsfilm virkede til at have været den tredje, Fangen fra Azkaban, hvortil han har særdeles rosende ord til instruktør Alfonso Cuarón: "Det er en meget voksen film, så fuld af vovemod, at den fik mig til at smile og smile. Hver indstilling af den er en kunstner og historiefortællers værk."

LÆS OGSÅ: Skandaleramt Harry Potter-stjerne forklarer nu sin uacceptable opførsel

Rickman skrev samtidig, at han prøvede at forlade serien adskillige gange. Første gang var efter den anden film, Hemmelighedernes Kammer. "De vil ikke høre det [at han forlod franchisen, red.]", skriver han dengang om producerne på filmene.

Anden gang var efter, at han følte sig "shafted", hvilket kan oversættes til snydt eller behandlet dårligt, på den fjerde film, Flammernes Pokal. I det tilfælde blev han overbevist om at fortsætte med argumentet: "Se det til ende. Det er din historie".

Hvordan Rickman endte med at føle omkring hele serien, har han ikke skrevet, men efter han havde filmet sin sidste scene som Professor Snape, slutter han af med at skrive "Tak, Jo" til J.K. Rowling.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.