Cookie- og Privatlivspolitik
Tusind tak fordi du ser film lovligt

Tusind tak fordi du ser film lovligt

Stigende forbrug af ulovlig streaming

Stem op!
14
Stem ned!
0
(reset)

Du tænker måske ikke altid over det, men når du køber en biografbillet her på kino.dk, så er du ikke kun med til at holde medarbejderne i biograferne beskæftigede. Du er med til at give jobs til tusindvis af mennesker, der arbejder med film - fra producenter, instruktører og lydmestre til skuespillere og sminkører.

Alt for mange danskere tilgår imidlertid film og serier på ulovlig vis. Det viser undersøgelsen Nordic Piracy - Spring 2022, foretaget af Mediavision, som hvert år måler det ulovlige forbrug i de nordiske lande. 580.000 danskere ser film og serier ulovligt, hvilket er en stigning på 80.000 danske pirater siden foråret 2021.

Dette betyder, at hele 13%af den danske befolkning mellem 15 og 74 år forbruger film og serier ulovligt, og det er den højeste andel danskere siden 2014, hvor Mediavision begyndte at måle det ulovlige forbrug.

Det skriver RettighedsAlliancen, som er et initiativ, der er sat i verden for at sætte fokus på og stoppe piratkopiering og ulovlig streaming, i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ: Her er de 10 bedste film, du kan se i biografen netop nu

Undersøgelsen viser desuden, at danskproducerede film og serier bliver mere og mere populære blandt piraterne. 40% af de titler, som forbruges ulovligt, er danske. En andel, som er steget markant fra 32% i 2021 og 21% i 2020.

RettighedsAlliancen relancerer i forbindelse med de nye, alarmerende tal kampagnen Os Der Elsker Film. Du kan se kampagnevideoen samt læse mere på deres hjemmeside.

Hvis du er i tvivl om, hvor en film kan streames lovligt, kan du bruge RettighedsAlliancens søgefunktion eller gå på vores StreamingGuide, hvor du kan finde streamingtjenester og udbydere af digital køb og leje - selvfølgelig lovlige.

Se også det aktuelle biografprogram her.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Rasmus

Jeg er slet ikke fortaler for pirater, Men når det er sagt. Så er streaming tjenester faktisk selv skyld i at folk tyder til at piratkopier, som bestemt ikke gør det bedre af branchen er blevet lidt grådig (Abonnement Pris)

Kender da os nogen stykker der gør, og de har hver deres mening til hvorfor de gør det - men flere ting går igen i hvad de siger

(1) Høje priser eller for mange tjenester på markedet
(2) Sletter indhold
(3) Ikke nok nyt indhold (Film og tv-serier)

MarkusStepH

Jeg streamer aldrig ulovligt. Men det er dyrt at gå i biografen og havde streaming tjeneste. Så jeg tror der er nogen der ikke har andet valg. Eksempelvis studerende

Mikkel Hansen

Når man ser hvad der skete med musikindustrien, hvor det har nemmere at finde den musik man lige havde lyst til, så blev det så meget nemmere bare at få det ene track fra en hjemmeside end at skulle købe hele albummet. Da iTunes så kom med tilbuddet om at kunne købe det Ene track, så begyndte der at ske et skred. Lige nu er det mega nemt at streame film og serier derhjemme med streaming services. Nu er det bare nemmere at se det derhjemme end at gå i biografen. Biografer kan have dårlige parkeringsforhold, dyre priser, dårlige sæder, irriterende folk der ikke kan holde kaje, osv. Det er unfair, ja, men tænker det er det de er oppe imod.

rene

hvis man kan se hvor mange hele ned på alder der streamer ulovlig kan man vel også finde frem til dem og give en bøde

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.