Cookie- og Privatlivspolitik
Her er den uhyggeligste gyser nogensinde - uden for USA

Her er den uhyggeligste gyser nogensinde - uden for USA

Videnskaben har talt

Stem op!
14
Stem ned!
0
(reset)

Hvis du er til et godt gys, er du nok bekendt med klassikere som Psycho, The Exorcist og Rosemary's Baby, mens man i nyere tid har kunnet blive skræmt af bl.a. The Conjuring, Hereditary og A Quiet Place.

Det er dog ikke kun engelsksprogede gys, der kan noget. For kigger man ud i den store verden, står den bestemt klar til at jage en skræk i livet på dig.

Men hvilken ikke-engelsksprogede gyserfilm er egentlig den mest uhyggelige? Der er i hvert fald nok at tage af. Man kan bl.a. blot tage et kig på Japan, der omkring 00'erne var leveringsdygtige i det ene isnende gys efter det andet - det under betegnelsen J-horror.

 

LÆS OGSÅ: Her er verdens 10 mest uhyggelige film ifølge videnskaben

Her kan titler som bl.a. The Ring (billedet ovenfor), 'Dark Water' og The Grudge nævnes. Det er dog ikke en af disse tre ellers skræmmende film, der indtager den urovækkende førsteplads.

Her finder man derimod den underspillede og dybt ubehagelige Audition fra 1999 af instruktøren Takashi Miike. Det er ikke en film, som beror på jump scares eller forjager sit gys. Derimod tager filmen sig god tid til at opbygge sin grumme stemning, inden det hele kulminerer i en yderst ubehagelig finale.

Eihi Shiina som den urovækkende Asami Yamazaki i 'Audition'

'Audition' er ifølge en videnskabelig undersøgelse den mest uhyggelige ikke-engelskprogede film nogensinde. Det skriver Slashfilm, der har fundet undersøgelsen fra 2020 frem fra gemmerne.

Sidste år rapporterede Forbes nemlig, at broadbandchoices havde udført et eksperiment med titlen "Science of Scare Project", hvor man registrede pulsen på 50 forsøgspersoner fra forskellige aldersgrupper, mens de så mere end 100 timers gyserfilm.

Undersøgelsen affødte i sidste ende således resultatet om, at 'Audition' er den uhyggeligste ikke-engelsksprogede film nogensinde. Tør du se den?

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
 
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.