Skuespiller med opsigtsvækkende kritik af Fifty Shades-skaber: "Det var kaos hele tiden"

Produktionen af de erotiske film var "en kamp"
Billede
(© Fifty Shades of Grey (UIP))

Vi fik den sidste og tredje film i Fifty Shades-serien i 2018 med Fifty Shades Freed, der afsluttede den populære filmatisering af E. L. James' bøger.

Nu, syv år efter den første films premiere i 2015 med Fifty Shades of Grey og dens opfølger Fifty Shades Darker fra 2017, udtaler Dakota Johnson - der spiller Anastasia Steele i serien - sig om arbejdet på den første film hos Vanity Fair.

Bl.a. fortæller den 32-årige skuespiller, hvordan arbejdet med trilogien blev kompliceret delvist pga. forfatteren bag bøgerne, der ville bevare kreativ kontrol over filmatiseringerne, som blev lidt af et fænomen:

- Jeg meldte mig til at lave en meget anderledes version af den film, som vi endte med at lave, fortæller Johnson og fortsætter: [E.L. James, red.] havde en masse kreativ kontrol, hele dagen, hver dag, og hun krævede bare, at visse ting skulle ske […] Det var altid en kamp. Altid.

LÆS OGSÅ: De 20 frækkeste sexscener på film

Johnson uddyber: "
Der var mange forskellige uenigheder. Jeg har aldrig været i stand til at tale sandfærdigt om det her, for man vil gerne promovere en film på den rigtige måde."

Overfor Dakota Johnson finder man Jamie Dornan som Christian Grey i de romantiske film, der ikke just blev modtaget positivt af kritikerstanden, men publikum strømmede til.

At tilblivelse af 'Fifty Shades of Grey' var lidt af en prøvelse, lader altså til at være tilfældet. Bl.a. fortæller Johnson også om, hvordan hun aftenen før optagelserne skrev scener om og afslutter med følgende ærlige udmelding: "Det var kaos hele tiden".

LÆS OGSÅ: Klimakset nærmer sig: 'After 4' varsler drama, sex og hede intriger

Dermed ikke sagt, at Johnson ikke er endt med at være glad for resultatet. I hvert fald ikke, hvis man tager følgende udtalelse for gode varer:

- Jeg er stolt af det, vi lavede i sidste ende […] men det var vanskeligt. Vi ville lave optagelserne af den film, som [E. L. James, red.] ville lave, og så ville vi lave optagelserne af filmen, som vi ville lave. Johnson uddyber:
 
- Jeg fortryder det ikke. Der er ting, jeg stadig ikke kan sige, fordi jeg ikke vil skade nogens karriere, og jeg vil ikke skade nogens omdømme, men både Jamie [Dornan, red.] og jeg blev behandlet rigtig godt, Johnson slår desuden fast:

- [E. L. James, red.] er en meget sød kvinde, og hun var altid venlig mod mig, og jeg er taknemmelig for, at hun ville have mig med i de film.

Dakota Johnsons næste projekt er Marvel-filmen Madame Web, men inden da kan hun opleves på Netflix i Persuasion.