Cookie- og Privatlivspolitik
Ny dæmon-gyser er inspireret af dansk 80'er-popsang

Ny dæmon-gyser er inspireret af dansk 80'er-popsang

Manden bag filmen er på besøg i vores podcast

Stem op!
6
Stem ned!
0
(reset)

Fans af Lars H.U.G.'s 80'er-klassiker 'Elsker dig for evigt' har måske allerede luret den, men den nye dansk gyser Natten har øjne deler sin titel med en sætning fra popsangens omkvæd. Og det er ingen tilfældighed.

Da instruktør og manuskriptforfatter bag 'Natten har øjne', Gabriel Bier Gislason, besøgte vores podcast, afslørede han nemlig, at filmen er direkte inspireret af det danske hit:

- Jeg elsker dansk popmusik fra 80'erne. Jeg er vokset op med det, fordi min onkel Jacob Gislason skrev et par af Kasper Windings sange, inklusiv 'Sjæl i flammer', som også har en lille cameo i filmen. 

- Så dansk 80’er musik fyldte meget hjemme hos min far. Og da jeg var teenager, lyttede alle til 80’er musik, når vi var til gymnasiefester. Så jeg har altid haft et stort kærlighedsforhold til det, og den sang [Elsker dig for evigt, red.] har altid været min absolutte yndlings. 

 

LÆS OGSÅ: Susanne Biers søn har lavet en gyserfilm: Her er det bedste råd, som han fik fra sin mor

- Jeg tror, det er min yndlings danske sang, punktum. Undskyld, onkel Jakob. Men jeg elsker den sang, og jeg har altid elsket den, afslører den debuterende filmskaber, og fortsætter:

- Jeg var taget i sommerhus med min papfar for at skrive en to-tre siders synopsis over idéen for at se, hvad det skulle være. Det var stadig meget løst oppe i mit hoved.

- Jeg kan ikke huske, hvordan vi endte med at komme på det, men på et tidspunkt, så viste han mig musikvideoen til ’Elsker dig for evigt’, som var sådan en vild ting, der blev lavet i 80’erne på DR, hvor Lars H.U.G. står i bar overkrop og spiller på trommer, mens hans kæreste går rundt bagved under sådan en regn-maskine med en paraply. Og den satte sig bare inde i hovedet på mig.

- Jeg havde virkelig svært ved at skrive den synopsis, så det var først, da jeg så den og begyndte at lytte til sangen igen og igen, at historien pludselig bare faldt på plads ... jeg havde altid idéen om, at den skulle slutte med den sang. Det var simpelthen slutningen.

SE OGSÅ: Sofie Gråbøl er pænt creepy i den første trailer til ny dansk dæmon-gyser

'Elsker dig for evigt' blev også en hel særlig del af skriveprocessen, da Gabriel Bier Gislason begyndte at forfatte 'Natten har øjne':

- Mens jeg skrev på filmen, gik jeg og lyttede til sangen. Min kone, som er canadier, spurgte, om ikke jeg kunne oversætte den for hende, og på dansk er det jo en af de mest romantiske sangtekster, men når man oversætter den til engelsk, lyder det ret monstrøst. Det kunne jeg mærke, mens jeg oversatte, så det skrev jeg også ind i filmen. Og så kunne jeg mærke, at jeg bliver nødt til at have sangen med på en eller anden måde.

- Vi havde ikke rigtig styr på, hvad titlen skulle være. Men arbejdstitlen røbede for meget om, hvad der ville ske senere i filmen. Vi gik ret langt ind i pre-produktionen, og vi vidste ikke, hvad titlen skulle være, og så gik jeg og lyttede til den [Elsker dig for evig, red.], og så kom ’Natten har øjne’.

- Uden at afsløre for meget, så var det fedt, fordi det kan siges i filmen, det relaterer lidt til noget der sker i filmen, og så synes jeg, at det lyder lidt gyseragtigt, men det er stadig poetisk og lyrisk. Så blev det til ’Natten har øjne’, som jeg stadig er meget glad for.

'Natten har øjne' er aktuel i biografen.

Lyt til hele podcasten med Gabriel Bier Gislason, hvor han fortæller mere om sin tilgang til gysergenren, sin inspirationer fra jødisk mysticisme og de bedste råd, som han fik af sine forældre Susanne Bier og Tomas Gislason:

Du finder også podcasten på disse tjenester: 

På Spotify
I Apple podcast
Hos Libsyn
På Podimo
Google podcast
- Og i din podcast-app (Android og iPhone)

BLIV MEDLEM AF VORES FILMFORUM PÅ FACEBOOK HER.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
 
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.