'Jurassic World 3' har en sjælden mulighed: "Shit, vi må hellere tage os sammen"

Interview om den biografaktuelle storfilm
Billede
(© UIP)

Dinosaurerne er tilbage i den biografaktuelle Jurassic World: Dominion, som er den tredje film i den nye række af film sat i Jurassic-universet.

Denne fortsættelse udspiller sig fire år efter forgængeren, hvor dinosaurerne nu lever side om side med menneskene kloden rundt. Det er dog ikke en lykkelig sameksistens. De forhistoriske monstre angriber nemlig både menneske og nutidens dyreracer.

Find dine billetter til 'Jurassic World: Dominion' her:

'Jurassic World: Dominion' byder desuden på et gensyn med det oprindelige trekløver fra Steven Spielbergs Jurassic Park, nemlig palæobotanikeren Ellie Sattler, Dr. Alan Grant og kaosteoretikeren Ian Malcolm i skikkelse af de oprindelige skuespillere Laura Dern, Sam Neill og Jeff Goldblum. 

De tre oprindelige dinosaur-eksperter må nemlig hjælpe det nye hold med at sikre både menneskehedens og dinoernes overlevelse.

Dinosaurerne ser i denne film også mere autentiske ud end nogensinde før. Det var bl.a. på grund af netop Dern, Neill og Goldblums tilbagevenden, fortæller filmens instruktør Colin Trevorrow, da vi møder ham til en snak om den aktuelle storfilm.

- En del af grunden var, at de originale karakterer kom tilbage. Så jeg tænkte, "shit, vi må hellere tage os sammen og få nogle rigtige dinosaurer," fordi de havde rigtige dinosaurer.

- Jeg følte, at hvis det skulle føles som en rigtig Jurassic Park-film, så skulle vi bruge så mange praktiske dyr som muligt for at gøre det mest muligt autentisk.

- Jeg elsker det som filmskaber, fordi det tillader skuespillerne faktisk at interagere med noget, der er i live.

En baby Nasutoceratops, Laura Dern og Sam Neill i 'Jurassic World: Dominion' © 2022 Universal Studios and Amblin Entertainment

- Så det øjeblik i filmen, hvor Laura [Dern, red.] bevæger sin finger frem og tilbage foran en dinosaur - og dinosauren følger den med sine øjne - så gjorde hun det bare, og dukkeføreren svarede hende. Det var ikke planlagt, og det stod ikke i manuskriptet. Så her ser du faktisk to levende væsner, der kommunikerer med hinanden gennem denne her dukke, hvilket jeg synes er ret sejt.

Vi spurgte selvfølgelig også instruktøren ind til sammensmeltningen af de nye og originale karakterer, der alle agerer hovedroller i 'Jurassic World: Dominion'. Her pointerer Trevorrow den helt særlige mulighed, som filmen har:

På mange måder fik vi med denne her film en sjælden mulighed for at skabe noget, som forældre og børn vil have lige så stor interesse i.

Forældre på min alder - jeg er 45 - og 'Jurassic Park' var min ting i 90'erne. Jeg ville virkelig gerne se disse karakterer finde et sted, der var trygt. Jeg vil føle, at de er landet et godt sted.

Børn, der er vokset op med Owen [Chris Pratt, red.] og Claire [Bryce Dallas Howard, red.] vil gerne se, at de har fundet en måde at opnå den forløsning, de har brug for.

Så forhåbentligt er det her en af de film, hvor alle familiemedlemmer kan føle sig tilfredsstillet af forskellige grunde.

Ifølge instruktøren har det også hele tiden været planlagt, at Dern, Neill og Goldblum skulle vende tilbage i den nye trilogis afslutning. Faktisk blev der allerede givet et hint om det i 'Jurassic World 2: Fallen Kingdom', hvor Goldblum kort medvirkede.

Jeg følte virkelig, at hvis vi havde gjort det i den første [film, red.], ville jeg ikke kunne have fundet på en troværdig grund til, at alle disse tre karakterer ville besøge parken på den samme dag. Og at den dag helt tilfældigt ville være den dag, hvor det hele gik galt.

Instruktør Colin Trevorrow under optagelserne © 2022 Universal Studios and Amblin Entertainment

- I den anden film ville jeg virkelig gerne have Ian Malcolm [Jeff Goldblum, red.] med, bare for at forsikre publikum om, at de gamle karakterer stadig er her, og at de har holdninger om, hvad der sker i Jurassic World.

Jeg ved godt, at folk var meget frustrerede over, at han ikke var mere med i 2'eren, og det eneste jeg kunne sige var "vær tålmodige."

Så i denne her film føler jeg virkelig, at vores karakterer endelig havde fortjent at stå ved siden af det originale cast. De har holdt to film oppe helt selv - og de er vokset på deres egen måde.

- I denne her film tror jeg, at Owen og Claire er i det mest relaterbare forhold og i den mest relaterbare situation, som de har været i på noget tidspunkt.

- Endelig er vi kommet til et sted, hvor vi kunne sætte alle karaktererne sammen - og publikum ville acceptere dem alle i den samme scene.

Følg med her på kino.dk, hvor vi løbende også udgiver vores interviews med flere af filmens stjerner.

'Jurassic World: Dominion' kan ses i biografen fra den 9. juni.