Cookie- og Privatlivspolitik
Over 20 minutters stående bifald! Se de mest populære film i Cannes nogensinde

Over 20 minutters stående bifald! Se de mest populære film i Cannes nogensinde

'Elvis' har haft premiere på filmfestivalen

Stem op!
26
Stem ned!
0
(reset)

Cannes Film Festival er ved at takke af for i år, og som sædvanligt har der været store stjerner på den røde løber, storfilm på programmet, og sidst men ikke mindst et stort applaus. 

Udover en ærespris til Tom Cruise og udvandring fra Viggo Mortensens nyeste film, så har særligt én film gjort sig bemærket på festivalen - Baz Luhrmans Elvis.

Ved filmens premiere på festivalen modtog 'Elvis' et 12 minutters langt stående bifald. 

Til sammenligning modtog George Millers Tre tusinde års længsel og David Cronenbergs Crimes of the Future et stående applaus på henholdsvis 6 og lige knap 7 minutter. 

I den anledning har vi lavet en liste over de 15 film, der har fået de længste stående bifald nogensinde i Cannes Film Festivalens historie. 

LÆS OGSÅ: Viggo Mortensens nye film fik vilde klapsalver... men andre udvandrede i afsky

Se filmene her:

Carol - 10 minutters stående applaus 

Carol foregår i New York i 1950’erne, hvor Therese, en unge ekspedient med drømme om at blive fotograf, forelsker sig i den ældre kvinde Carol, som er en rig forstadsfrue med datter og en skandaløs igangværende skilsmisse. Carol og Therese føler hurtigt et særligt bånd, og de vælger at drage på en kærlighedsfyldt roadtrip, hvor de trodser fordomme og bryder med samfundets regler. 

Filmen er baseret på romanen ‘The Price of Salt’ fra 1952, og den blev nomineret til hele 6 Oscars, heriblandt blev Rooney Mara nomineret til Bedste Kvindelige Birolle og  Cate Blanchett blev nomineret til Bedste Kvindelige Hovedrolle.  

BlacKkKlansman - 10 minutters stående applaus 

Komedien BlacKkKlansman foregår i Colorado i 1970’erne, hvor Ron Stallworth bliver ansat som delstatens allerførste afroamerikanske politimand. Stallworth skal nu infiltrere De Sorte Pantere, men han vælger også at infiltrere selveste Ku Klux Klan. Da han ikke kan infiltrere klanen som afroamerikansk mand, slår han sig sammen med kollegaen Flip Zimmerman. 

Filmen bygger på autentiske begivenheder, og bliver filmatiseret af Spike Lee, som vandt juryens ærespris til Cannes Film Festival i 2018. Filmen, som har John David Washington, Adam Driver og Topher Grace på rollelisten, vandt derudover en Oscar for Bedste Adapterede Manuskript, og blev yderligere nomineret i 5 kategorier.  

Captain Fantastic - 10 minutters stående applaus 

Captain Fantastic fortæller den unikke historie om familiefaren Ben, som bor i skoven med sine seks børn. Familien lever uden for civilisationen, og børnene har lært at klare sig selv i naturen uden moderne fornødenheder. Efter en længere indlæggelse på et psykiatrisk hospital dør børnenes mor. Ben beslutter derfor at tage hele familien på skæbnesvanger tur til moderens begravelse. 

Filmen er skrevet og instrueret af skuespilleren Matt Ross, som vandt prisen for Bedste Instruktør til Cannes Film Festival i 2016. Dertil blev Viggo Mortensen nomineret til en Oscar for Bedste Mandlige Hovedrolle.  Rollelisten byder derudover på skuespillere som Kathryn Hahn, Steve Zahn og Frank Langella

LÆS OGSÅ: Ny dansk seriemorderfilm skubber grænser for "sex, nøgenhed og grafiske kvælningsscener"

The Beaver - 10 minutters stående applaus 

The Beaver handler om legetøjsdirektøren Walter Black, som pludselig føler at, der ikke er noget der fungerer for ham. Walter synker forsvinder længere og længere ned i en depression, og får ind imellem voldsomme anfald af selvhad, hvilket også påvirker hans kone og børn. En dag finder Walter en gammel bæver bamse lavet som en hånddukke. Igennem bæveren, og en britisk accent, finder Walter tilbage til sig selv og til livet. 

Filmen er instrueret af Jodie Foster, som også spiller Walters kone. I hovedrolle ses Mel Gibson, som får selskab af skuespillere som bl.a. Anton Yelchin og Jennifer Lawrence

Inglourious Basterds - 11 minutters stående applaus 

2. verdenskrigsfilmen Inglourious Basterds følger en gruppe jødiske tyske og amerikanske soldater, som går under navnet “The Basterds”, den tyske soldat Frederick Zoller, som hædres for sin indsats med film om sine bedrifter, samt den smukke biografejer Shoshanna, som er en jødisk kvinde, der lever som biografejer i Paris. Omdrejningspunktet for de tre historier er den berygtede “jøde-jæger” Hans Landa, samt gallapremieren for Zollers film, hvor helvede bryder løs.   

Filmen er skrevet og instrueret af Quentin Tarantino, som blev nomineret til hovedprisen i Cannes i 2009, samt Bedste Mandlige Skuespiller, som Christoph Waltz vandt. Filmen blev dertil nomineret til hele otte Oscars, og igen vandt Christoph Waltz for Bedste Mandlige Birolle. Rollelisten består derudover af navne som Brad Pitt, Diane Kruger, Daniel Brühl og Michael Fassbender.  

The Artist - 12 minutters stående applaus 

Michel Hazanavicius moderne sort/hvide stumfilm The Artist er en både forførende, charmerende og romantisk hyldest af den ellers svundne stumfilmstid. Det er dog også en film i egen ret. Fortællingen snor sig om George Valentin, en af stumfilmstidens største stjerner. Da den magtfulde filmselskabschef Al imidlertid proklamerer, at han kun vil lave film med lyd, begynder det at gå ned ad bakke for Valentin.

Filmen fik hele 10 Oscar-nomineringer, hvoraf den vandt priser i fem af kategorierne, bl.a. for Bedste instruktør, Bedste mandlige hovedrolle og Bedste film. I Cannes modtog den to priser ud af sine tre nomineringer, herunder en nominering til Guldpalmen, som filmen dog ikke hev hjem.

LÆS OGSÅ: Dansk medspiller om Woody Harrelson: "Det er kraftedeermame en god kollega det der"

Elvis - 12 minutters stående applaus 

Det kommende biografiske drama om rock’n’roll kongen Elvis Presley kommer til at handle om starten på musikerens karriere, samt forholdet til hans manager Colonel Tom Parker. Der er endnu ikke afsløret meget om filmens handling, men ud fra traileren at dømme, komme den til at portrættere tilblivelsen af personaen Elvis i ekstravagant æstetisk overflod. 

Filmen er instrueret af Baz Luhrman, og har Austin Butler i rollen som den hoftevridende Elvis Presley, og Tom Hanks som Colonel Tom Hanks. 

'Elvis' får dansk biografpremiere den 23. juni.


Bowling For Columbine - 13 minutters stående applaus 

Bowling For Columbine er en både barsk og tankevækkende film, der stiller USA's yderst liberale våbenlovgivning. Filmens titel er inspireret af tragedien på Columbine High School i 1999, hvor 12 studerende og en lærer blev myrdet af to af skolens elever. Ved at klippe chokerende og autentiske scener fra skolen sammen med interviews med bl.a. medlemmer af National Rifle Association og bruge arkivmateriale om tidligere skydeepisoder, har Michael Moore skabt et fascinerende filmisk essay.

Michael Moores dokumentar var nomineret til Guldpalmen i Cannes, som den dog ikke vandt. Derimod løb den med den såkaldte 55th Anniversary Prize i det sydfranske, mens den hev en Oscar for Bedste dokumentar hjem. 

Belle - 14 minutters stående applaus 

Animationsfilmen Belle handler om den lidt generte Suzu. Hun er en helt almindelig gymnasieelev, men når hun træder ind i det såkaldte "U", en massiv virtuel verden, flygter hun ind i sin online-persona: Belle. Belle er en smuk og globalt elsket sangerinde, der dog en dag får afbrudt en af sine koncerter af et monster. Nu drager Suzu på en mission for at afsløre "bæstets" identitet.

Filmen er bl.a. blevet beskrevet som 'Skønheden og Udyret' møder 'The Matrix'. Mamoru Hosodas anime-film hverken vandt eller var nomineret til nogen priser ved filmfestivalen i Cannes. Den fik dog en flot fejring ved sin visning i det franske, mens den andre steder både har vundet og været nomineret til adskillige priser.

LÆS OGSÅ: Tom Cruise forhindrede streamingpremiere på 'Top Gun 2'

Kapernaum - 15 minutters stående applaus 

Kapernaum handler om den 12-årige dreng Zain, der - mens han sidder i fængsel - sagsøger sine forældre for at have født ham ind i et liv med fattigdom og nød. Zain lever i Beirut med sine forældre og mange søskende, men beslutter sig for at flygte, da hans jævnaldrende søster sælges som kone til en meget ældre mand. Forude venter en hård tid for drengen.

Det libanesiske drama vandt hele tre priser på netop filmfestivalen i Cannes, hvor det også var nomineret til Guldpalmen, mens filmen var nomineret til en Oscar i kategorien Bedste udenlandske film for Libanon. 

The Paperboy - 15 minutters stående applaus 

Instruktør og forfatter Lee Daniels - der også står bag bl.a. dramaet 'Precious' - har med 'The Paperboy' filmatiseret Pete Dexters bog, der udspiller sig i 1960'ernes Florida, hvor man følger to brødre, der har gjort det til deres mission at få den dødsdømte Hillary Wetter frikendt for mordet på en lokal sherif.   

Lee Daniels krimi-drama var nomineret til Guldpalmen, men filmen vandt dog ikke det gyldne trofæ. Rollelisten byder bl.a. på Zac Efron, Matthew McConaughey, John Cusack og ikke mindst Nicole Kidman, der således får lov til at folde sig ud i en fortælling, der huser både begær, bedrag og hemmeligheder.

The Neon Demon - 17 minutters stående applaus 

I gyserdramaet The Neon Demon følger man den smukke Jesse, som flytter til Los Angeles med drømmen om at blive model. Folk i branchen drages til hende og hendes skønhed, og karrieren tager hurtigt fart. I takt med hendes stigende popularitet møder hun andre modeller, som føler sig truede af hende, og den hårde konkurrence i skønhedsbranchen tager til. Rivaliseringen blandt modellerne tager pludselig en dyster drejning. 

Filmen er instrueret af den danske filminstruktør Nicolas Winding Refn, som bl.a. blev nomineret til De Gyldne Palmer i 2016. Filmens rolleliste består af Elle Fanning, Christina Hendricks, Jena Malone og Keanu Reeves

LÆS OGSÅ: "Den blodigste åbningsfilm nogensinde" overrasker på ikonisk filmfestival

Mud - 18 minutters stående applaus 

Mud fortæller historien om to teenagedrenge i sydstaterne. En nat rejser de ud til en lille, ubeboet ø for at finde en en efterladt båd. Da de finder den, finder de også manden Mud i båden. De tre udvikler et venskab, som sættes på prøve, da de finder ud af, at er på flugt fra både loven samt en gruppe dusørjægere. De to drenge lover dog, at hjælpe Mud med at blive genforenet med sit livs kærlighed.

Filmen, som blev nomineret til hovedpræmien på Cannes Film Festival i 2012, var en del af den store McConaissance, som viste Matthew McConaughey som en dygtig skuespiller og ikke bare en strandbøv. På rollelisten ses også Reese Witherspoon, Tye Sheridan, Sarah Paulson og Michael Shannon

Fahrenheit 9/11 - 20 minutters stående applaus 

I dokumentaren Fahrenheit 9/11 forsøger dokumentaristen Michael Moore at afdække de begivenheder der førte til terrorangrebene den 11. september 2001. Filmen fokuserer bl.a. på relationen mellem Bush-familien og flere indflydelsesrige saudiarabiske familier, deriblandt Bin Ladne-familien. Derudover kommer Moore også ind på amerikanernes olieinteresser i filmen, som viser sig at være en væsentlig grund til den amerikanske tilstedeværelse i Irak. 

Dokumentarfilmen tog hele verden med storm, og Michael Moore vandt bl.a. De Gyldne Palmer ved Cannes Film Festival i 2004. 

Pans labyrint - 22 minutters stående applaus 

Pans labyrint foregår i Spanien under krigen i 1944, og blander den hårde realisme med medrivende fantasi. Den unge Ofelia, hvis stedfar er en sadistisk hærofficer, finder en tilgroet labyrint, hvor hun møder forskellige monstre, bl.a. Pan. Pan påstår at Ofelia i virkeligheden er en prinsesse, som skal vende tilbage til underverden for at regere over sin fars magiske rige. Det kræver dog, at hun gennemfører tre prøver inden den næste fuldmåne. 

Denne fantastiske fortælling fra instruktøren Guillermo Del Toro var nomineret til hovedpræmien i Cannes i 2006, og vandt derudover hele tre Oscars for bl.a. Bedste Fotografering. Filmen blev nomineret i yderligere tre kategorier, bl.a. Bedste Originale Manuskript.

Cannes Film Festival 2022 slutter i morgen den 28. maj, hvor Guldpalmen og de øvrige priser bliver uddelt.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
 
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.