Cookie- og Privatlivspolitik
Interview med Medina om hendes nye dokumentar: Så tæt har du aldrig været på den danske popstjerne

Interview med Medina om hendes nye dokumentar: Så tæt har du aldrig været på den danske popstjerne

Filmen 'Medina' kan snart ses i biografen

Stem op!
8
Stem ned!
0
(reset)

Den danske popstjerne Medina har leveret hits til både dansegulvet og de mere romantiske kinddanse i mere end efterhånden 10 år. Men hvem er sangerinden egentlig?

I den nye dokumentar med titlen Medina har instruktøren Kaspar Astrup Schröder fulgt hitmageren i to og et halvt år.

LÆS OGSÅ: Trailerpremiere: Kom helt tæt på Danmarks popdronning i ny dokumentarfilm

Her er han kommet helt tæt på hende - tættere end nogen tidligere har fået lov til at komme. Det fortæller både instruktøren og hovedpersonen om i dette interview.

Find dine billetter til 'Medina' her:

Hvorfor ville du lave en film om Medina?

Kaspar Astrup Schröder:
Medina har været en uundgåelig popstjerne på de danske dansegulve igennem de sidste 10-12 år.

- Jeg kendte hende egentlig før hun blev kendt, men tabte siden forbindelsen. Da hendes berømmelse steg helt til vejrs, så jeg overskrifter og historier om en kvinde, som jeg ikke kunne genkende i den Medina, som jeg havde kendt.

- I starten af sin karriere kendte jeg hende som en meget nysgerrig, ambitiøs og kreativ person, som ikke kunne drømme stort nok. Og som i bund og grund var gået i gang med at skabe noget popkultur, som kunne rykke ved nogle musikalske grænser.

- At pressen var mere interesseret i hendes personlige grænser, kom bag på mig, men især også bag på hende.

- Jeg har lyst til at høre Medinas historie og som filminstruktør har jeg også lyst til at hendes stemme kan blive hørt på en måde omverdenen ikke har oplevet før. Ikke kun om hvordan berømmelsen har formet hende, men mest af alt komme helt tæt på, hvem Medina egentlig er.Hvorfor ville du medvirke i en film om dig og dit liv?

Medina: Vi havde længe vidst, at vi ville lave en dokumentar, der fortalte min historie, som ingen før har hørt den.

- Efter stadig at føle på mit 15. år, at jeg bliver fremstillet som noget, jeg slet ikke er, vidste vi, da Kaspar kom med de rette intentioner og et rent hjerte, at han var den rette at gå med. Folk ved slet ikke, hvad der foregår bag kulissen og hvilket pres det har været fra tid til anden.

Filmen går meget tæt på og du er meget ærlig, hvorfor har du lyst til at være det?

Medina: Ja, ingen har nogensinde været tættere på end Kaspar. Da jeg sagde ja til at filme med ham, så valgte jeg også at give ham hele mig på godt og ondt.

- Han har været med i rum ingen andre nogensinde har været med i, ikke engang min mand. Og dette er jeg glad for.

- Det er vigtigt, at jeg ikke gemmer 50% og kun fortæller en halv sandhed, det tror jeg folk ville kunne mærke. Jeg er skrøbelig, følsom, kærlig, sød og er som person glad over de mindste ting, og det er på tide at folk får et korrekt indtryk af mig frem for den facon medierne har fremstillet mig så uretfærdigt, i for mange år nu.Hvor meget af Medinas musik er med i filmen?

Kaspar Astrup Schröder: Filmen vil favne bredt omkring Medinas karriere og inkluderer musik og anekdoter fra karrierens start.

- Vi inkluderer de største hits, men også tilblivelsen af helt nye sange, så man kommer også med helt ind i maskinrummet, hvor man ser processerne omkring hendes kunst og de værker, der kommer ud af det.

- Da filmen hovedsageligt er filmet under corona pandemien vil publikum være helt med på forreste række i Medinas mere intime og følelsesladet akustiske koncerter. En side af hendes musik, som mange ikke kender.

Er der en scene i filmen, du er særlig glad for? Og hvorfor?

Medina: Jeg har svært ved at nævne én specifik scene må jeg sige. Meget rører sig følelsesmæssigt gennem hele filmen, så det er alt fra min fortælling om min søster til at vise, hvor vigtigt det er at tage styring over sit liv og selv ville ændre på de energier, der ikke længere skal styre ens hverdag.

- At blive mor og sidde i hospitalssengen med min søn og mærke at få lov til at blive mor er jo det absolut største uden tvivl. Men filmen rummer mange fine facetter, jeg er stolt og glad for at dele.Hvad er det for en film, publikum kan forvente at se?

Kaspar Astrup Schröder: Man vil igennem fortællingen komme helt tæt på Medinas kreative processer, nære familiære relationer samt overvejelser omkring, hvad der skaber hendes lykke.

- Det er en Medina, som åbner fuldstændig op. Der er ingen filtre, hun lukker os helt ind i det allermest private og jeg oplever, at hun har brug for at fortælle, hudløst ærligt, hvordan det opleves at være hende - Danmarks Popdronning professionelt og privat.

- Jeg har filmet hende igennem 2,5 år og i den proces ændrede hendes liv sig fundamentalt, så den kvinde jeg præsenterer i starten, er en helt anden og forandret kvinde, når seerne og publikum forlader fortællingen.

Hvad håber du, at publikum tager med sig, når de har set filmen?

Medina: Jeg håber, at folk forlader biografen med stof til eftertanke. At folk i mediernes søgelys er meget meget meget mere end bare clickbait. Hvor vidt tillader vi/folket som læsere, medierne at gå?

- Vi bevæger os mere og mere mod en kultur, der åbenlyst har magt til at ødelægge andre folks drømme bare med et enkelt klik og så er det printet i landets største aviser og ingen ved, hvad der er rigtigt eller forkert, men folk er efterladt med et indtryk, fordi det er blevet til en ting at omtale enkelte personer så grimt som muligt offentligt.

- Jeg håber, at filmen samt serien kan skabe lidt debat om medieloven og hvor langt de må gå over sandhedens grænser.

- Så håber jeg også, at den helt enkelt bare minder hver enkelt seer om, at vi alle går rundt og dealer med livet bag kulissen med ting ingen andre ved, så at skabe lidt mere rummelighed samt se på hinanden med et positivt og hjælpende hjerte frem for at dømme negativt som det første.

'Medina' vises i biografer landet over den 3. maj samt i Aarhus den 10. maj og i Odense den 11. maj. Sangerinden er selv til stede ved visningen i Imperial den 3. maj samt ved visningerne i Århus og i Odense.

Find dine billetter til 'Medina' her:

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
 
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.