Internationalt anerkendt instruktør laver ny dansk film med Nicolas Bro og Mia Lyhne

Det komiske familiedrama får premiere i foråret 2023
Billede
(© Nordisk Film / Henrik Petit)

Et nyt, hjertevarmt og humoristisk familiedrama rammer biograferne til foråret 2023. Mr. Freeman har store danske navne på rollelisten samt en prisvindende instruktør bag kameraet.

'Mr. Freeman' handler om den ensomme teenager Simone, der indleder et online forhold til afrikaneren Freeman. Simone vil gerne have Freeman på besøg, og forældrene ender med modvilligt at give hende lov.

Freeman er i Danmark i et par uger og deres kærlighed vokser, og det gør forældrenes modstand overfor deres forhold og Freeman desværre også. Simone begynder nu et oprør, der kan få store konsekvenser for familien.  

LÆS OGSÅ: Succesfuld dansk krimi-due går til filmen: "Man skal glemme sig selv"

I rollen som Simone ses den debuterende skuespiller Lina Lund Jørgensen, og hun får selskab af den franske skuespiller Daouda Keita, som spiller Freeman. I rollerne som Simones forældre ses Nicolas Bro og Mia Lyhne.

Filmen er skrevet og instrueret af Mads Matthiesen, som i 2012 vandt prisen for Bedste Instruktør for spillefilmsdebuten 10 timer til paradis på Sundance Film Festival i USA. Matthiesen har derudover stået bag filmen The Model samt instrueret to afsnit af den populære serie Equinox.

Hele filmholdet er lige nu på Fyn, hvor de er midt i optagelserne til 'Mr. Freeman', som får biografpremiere den 16. marts 2023.