Døde med kostumet på: Ny bog på vej om en af Danmark største og mest folkekære skuespillere

Du kan støtte projektet
Billede
(© Nordisk Film)

Poul Bundgaard er uden tvivl en af Danmarks største og mest folkekære skuespillere, ikke mindst på grund af rollen som Kjeld Jensen i Olsen Banden.

Men Bundgaard var meget mere end Kjeld, og det vil en ny bog dykke ned i. Under titlen 'Meget mere end Kjeld fra Olsen Banden – En biografi om Poul Bundgaard' arbejder forfatter Jakob Wendt Jensen nemlig på en meget grundigt researchet bog, der vil fortælle helt nye historier om den danske stjerne.

Du kan støtte projektet og sørge for, at Poul Bundgaard får en bog, som han fortjener.

Støt bogens tilblivelse her.

Jakob Wendt Jensen, der tidligere har skrevet biografier om Ove Sprogøe, Victor Borge og Lise Nørgaard samt bøger om tv-serien 'Matador' og rockbandet 'Gasolin', fortæller om projektet: 

"I oktober 2022 kunne Poul Bundgaard fylde 100 år. I den anledning udkommer en ny stor biografi om skuespilleren, der stadig er kendt af alle danskere. Især som Kjeld fra Olsen Banden. Men han var langt mere end Kjeld. Han var et menneske, der levede i krydsfeltet mellem at være generøs og kærlig hjemme og hårdt ramt af sceneskræk ude.

En mand hvis hemmelige drøm om at blive operasanger led et knæk. En mand der som skuespiller kunne langt mere, end han blev bedt om. Og som døde med støvlerne og Kjelds kostume på i 1998 under indspilningerne til ”Olsen Bandens sidste stik”.

Nu kommer historien bag de store succeser, linedansen som menneske og de mere skjulte sider af Poul Bundgaard for en dag i en nuanceret og rigt illustreret biografi. I arbejdet med den kommende bog har forfatteren været på research i aviser, blade og bøger og har interviewet mere end 50 kilder.

Blandt andet timevis af interviews med Poul Bundgaards enke, Kirsten, hans tre børn, nære venner og stjernekolleger. Har endvidere haft gavmild adgang til Nordisk Films arkiver, Frihedsmuseet og Den Danske Frimurerorden."