Events i april: Filmklassikere, stand-up og troldmænd

Biografernes særforestillinger
Gladiator
(© Gladiator / Universal Pictures)

Biografernes udbud vokser stadig efter Corona, og det gælder selvfølgelig også specielle events og særvisninger. Det er derfor tid til endnu engang at finde sig til rette i de bløde stole i biografens mørke og nyde en af de mange events, april har at byde på.

LÆS OGSÅ: Biografoverblik: Alle premierefilm i april

April byder på alt fra børnefilm, forpremierer og interviews til dokumentarer, 4K-udgaver af store klassikere og live stand-up.

Herunder finder du biografernes events i april:

Sonic the Hedgehog 2 - mød Lakserytteren

Så er det tid til at samle familien til en biograftur i CinemaxX og se 'Sonic the Hedgehog 2', så I kan sikre jer en forrygende dag i selskab med Snapchat og YouTube-stjernen Lakserytteren og det lynhurtige pindsvin! Mød Lakserytteren mellem kl. 14 og 16. Filmen starter kl. 16.

Vises den 2. april i CinemaxX i København.

 

Klassiske børnefilm: Cykelmyggen og Minibillen

Tag med Cykelmyggen og Minibillen på en eventyrlig rejse igennem et sprudlende og farverigt univers, med humor, varme, anarki og et festligt galleri af farverige personligheder og genkendelige situationer, når Minibillen Mini optræder i loppecirkus sammen med Cykelmyggen Egon og Dansemyggen Dagmar.

Vises den 2. april i Gentofte Kino.

Miss Viborg - Scanbox 

Forpremiere på Miss Viborg

Mandag den 4. april inviterer Nordisk Film til forpremiere på det danske komedie-drama 'Miss Viborg'. Forpremieren finder sted eksklusivt i Viborg, da filmen som noget helt særligt er optaget lokalt i Viborg Kommune. Til forpremieren deltager filmens instruktør Marianne Blicher og den ene hovedrolleindehaver Isabella Møller Hansen, som giver en introduktion af filmen.

Vises den 4. april i NFB Viborg Fotorama.

 

Star Trek: The Wrath of Khan – Director’s Cut

Denne version vises nu for første gang i Danmark, hvor du får endnu mere kød på karaktererne og deres samspil, og endda i 4K. Den særlige aften introduceres af Moovy.dk's Johan Albrechtsen (live i Kbh og via video i Aarhus), der er tidligere chefredaktør på det danske ’Star Trek’-magasin Subspace og har skrevet kandidatspeciale om netop 'Star Trek'.

Vises den 5. april i CinemaxX i København og Aarhus.

 

Forpremiere på Fantastiske skabninger 3: Dumbledores hemmeligheder

Det magiske opgør nærmer sig, og allerede onsdag den 6. april kan du opleve det tredje kapitel om troldmanden Newt Scamander. Mads Mikkelsens Grindelwald har samlet en hær af følgere, og han overtager stille og roligt den magiske verden. For at stoppe ham samler Dumbledore et hold af troldmænd, hekse og en modige muggle ledt af magizoologen Newt Scamander.

Vises den 6. april i CinemaxX i København, Odense og Aarhus., NFB Aalborg City Syd, Aalborg Kennedy, Aarhus C, Esbjerg Broen, Falkoner, Field’s, Frederikssund, Herning, Hillerød, Imperial, Kolding, Køge, Lyngby, Nykøbing Falster, Næstved, Odense, Palads, Randers, Taastrup, Trøjborg, Viborg Fotorama og Waves.

 

Ennio Morricone 

Ennio Morricone: The Maestro - med intro af Peter Albrechtsen

Dokumentarfilmen om den ikoniske filmkomponist Ennio Morricone, som bl.a. står bag musikken til klassikeren The Good, the Bad and the Ugly, får en særvisning i CinemaxX med introduktion af tonemester og lydekspert Peter Albrechtsen. Albrechtsen har arbejdet på flere store film som Underverden, Dunkirk og Du som er i himlen.

Vises den 20. april i CinemaxX i København.

 

Gladiator i 4K

Storfilmen 'Gladiator' med Russell Crowe i hovedrollen præsenteres for første gang i digital 4K i Danmark, og nu kan du denne ene søndag eftermiddag opleve filmen på det helt store lærred, hvor den også introduceres af Filmnørdens Hjørne!

Vises den 24. april i CinemaxX i København.

 

Comedy Aften

Onsdag den 27. april inviterer Nordisk Film til et storslået comedy-show i Imperial med toppen af dansk stand-up samlet på én aften. Vær med når Lars Hjortshøj, Thomas Warberg, Kasper Gross, r8Dio og Lasse Madsen fyrer op for skarpe jokes til fordel for Røde Kors.  

Det sker den 27. april i NFB Imperial.