Cookie- og Privatlivspolitik
Efter protester: Ny Pixar-film vil indeholde det første kys mellem to af samme køn

Efter protester: Ny Pixar-film vil indeholde det første kys mellem to af samme køn

Disney reagerer på kritik

Stem op!
7
Stem ned!
0
(reset)

I starten af marts måned sendte Pixar Animation Studios ansatte et åbent brev til Walt Disney Companys ledelse, hvori de påstod, at Disney i flere spillefilm bevidst har censureret scener med fysisk affektion mellem to karakterer af samme køn.

Tidligere har Pixar kun perifert haft LGBTQ+ personer med i deres film, fx i Fremad, hvor Lena Waithes karakter nævner sin kvindelige kæreste, i Toy Story 4, hvor man ser to mødre kramme deres barn foran børnehaven, samt i Find Dory, hvor man ser et lesbisk par i baggrunden.

Dog stod Pixar bag kortfilmen 'Out' fra 2020, som handler om en mand, der kæmper med at skulle springe ud overfor sine forældre.  

Pixar har dertil forsøgt at inkorporere LGTBQ+ karakterer i deres film flere gange i løbet af de sidste 10 år, men hver gang lukker Disney ned for deres idéer.

LÆS OGSÅ: Hvorfor kommer Pixars film ikke i biografen længere?

Det skulle eftersigende være sket i både Sjæl og Inderst Inde. I sidstnævnte skulle der have været et regnbueflag i en butiksrude, som blev fjernet under det påskud, at det var for distraherende. 

Det åbne brev byder også på stor utilfredshed blandt de ansatte over firmaets manglende respons på Floridas "Don’t Say Gay" lovgivning, som blev stemt ind i februar i år.

Den omdiskuterede lovgivning forbyder både lærere og elever i Florida at diskutere seksuel orientering og køn i skolen. Det gælder for alle elever op til 3. klasse.

Grundet Disneys store indflydelse i Florida, hvor en af deres Walt Disney World Resort ligger, er firmaets mangel på respons blevet opfattet som tavst samtykke.

LÆS OGSÅ: Sådan hænger den kommende Buzz Lightyear-film sammen med 'Toy Story'

Brevet afslører dog ikke hvilke film eller scener, der er blevet censureret af Disney. Det lader dog til at den kommende animationsfilm Lightyear er en af de pågældende film, skriver Variety.  

'Lightyear', som udkommer den 16. juni i år, er karakteren Buzz Lightyears (Chris Evans) såkaldte origin story. I filmen har karakteren Hawthorne (Uzo Aduba), et forhold til en anden kvindelig karakter. Det er dog ikke forholdet i sig selv, der er blevet censureret, men derimod et kys mellem de to.

Kritikken viser sig nu at have givet pote, da det nu forlyder, at det omtalte kys er kommet med i filmen igen. Det bliver første gang i Disney og Pixar, at man ser fysisk affektion fremfor omtalt affektion mellem to karakterer af samme køn.

'Lightyear' er desuden den første Pixar film i tre år, der får premiere i biograferne fremfor på Disney+.

'Lightyear' får biografpremiere den 16. juni.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.