5 måneder efter skyderi på filmset: Alec Baldwin er tilbage foran kameraet

Stjernens nye film er noget helt andet
Billede
(© Dr. Death / C More)

Det er allerede fem måneder siden, at den amerikanske skuespiller Alec Baldwin, som er kendt fra bl.a. The Departed og tv-serien '30 Rock’, trak adskillige overskrifter efter at et tragisk uheld under optagelserne på westernfilmen 'Rust' kostede filmfotografen Halyna Hutchins livet.

Det var Alec Baldwin, som under indspilningerne, affyrede et skud med et rekvisit-våben, hvilket endte med på at dræbe den 42-årige fotograf. Også filmens instruktør Joel Souza blev ramt af skuddet, men overlevede.

Hændelsen, som uden tvivl kan betegnes som en af de største historier i Hollywood i de seneste år, fik mange af de involverede parter til at pege fingre ad hinanden, da skylden skulle placeres.

Der er mange forskellige beretninger om, hvad der præcis skete den 21. oktober sidste år. Selv hævder Baldwin, at han ikke trykkede på aftrækkeren i forbindelse med skudepisoden, og at han slet ikke ved, hvordan skarp ammunition fandt vej til settet.

Læs også: Efter tragisk ulykke i Hollywood: Dansk firma har løsningen på filmindustriens våbenproblem

Efter episoden, har den 63-årige Hollywood-skuespiller med få undtagelser holdt sig ude af mediebilledet. Men nu er han efter sigende tilbage til foran kameraet.

Han skal nemlig medvirke i to julefilm, 'Kid Santa' og 'Billie’s Magic World' sammen med sin bror William Baldwin (Backdraft, The Squid and the Whale). Filmene, der er en hybrid af animation og live-action, skulle i øjeblikket være fuld gang med indspilninger i Rom.

Selvom Baldwin nu officielt er tilbage på arbejde, så er der dog stadig mange ubesvarede spørgsmål om tragedien på filmsettet af 'Rust'. Ulykken har skabt debat og opmærksomhed omkring brugen af rigtige våben under filmoptagelser, hvilket blandt andre har fået Dwayne Johnson til at sværge, at han ikke vil bruge rigtige våben i hans fremtidige projekter.

Selve filmen 'Rust' er også lagt ned. Så den kommer aldrig til at se dagens lys.