Nu kan publikum bestemme, hvem der skal vinde en Oscar

Ny pris og andre tiltag til årets uddeling
Billede
(© Richard Harbaugh / A.M.P.A.S. ©)

Oscar-akademiet har i år oprettet en ny fan-kategori, skriver Variety, og den kan du få indflydelse på.

I perioden fra den 14. februar til den 3. marts kan Twitter brugere stemme på deres yndlingsfilm fra 2021 ved at tweete titlen på filmen sammen med hashtaggene #OscarsFanFavorite og #Sweepstakes.

Man kan stemme på alle film der udkom i 2021, lige meget om de er har modtaget en eneste Oscar nominering eller ej. Man kan tilmed stemme op til 20 gange om dagen.

Filmen med flest stemmer bliver offentliggjort til det store Oscar show den 27. marts.

LÆS OGSÅ: Dansk film skriver historie: Se alle Oscar-nomineringerne 2022

Vicedirektøren for digital marketing, Meryl Johnson, udtaler sig om tiltaget:

- Vi er henrykte over samarbejdet med Twitter, som kan hjælpe med at få opbygget et engagereret og begejstret digitalt publikum op til dette års ceremoni. Oscar-showet er en mulighed for at bringe folk sammen fra hele verden igennem deres fælles kærlighed til film.

- Og igennem disse aktiviteter på sociale medier kan brugere fra hele verden nu have mulighed for at tage del i showet i realtid, samt finde et fællesskab, og være en del af oplevelsen på måder de ikke før har haft mulighed for.

Blandt de stemmende Twitter brugere, vil der blive udvalgt 3 heldige vindere, som får en tur til Los Angeles med alt betalt, samt muligheden for at overrække en Oscar-statuette til næste års show.

LÆS OGSÅ: Tre kvindelige komikere skal være årets Oscar-værter

Derudover bliver der afholdt endnu en Twitter konkurrence, som løber fra den 24. februar til den 3. marts. Her stemmer man på ens yndlingsfilmscene fra 2021, som så bliver vist løbende under showet sammen med de tilhørende fan-tweets.

For at stemme på ens yndlingsscene skal man bruge hashtagget #OscarsCheerMoment. Her bliver der udvalgt 5 heldige vindere, som vinder et års forbrug af film i en biograf efter eget valg, streaming abonnementer samt eksklusive genstande fra Akademiets museum.

Så er du en af dem, der raser over at hverken Spider-Man 3: No Way Home, The Green Knight eller en helt tredje film fik en nominering som Bedste film, så er det om at få oprettet en Twitter profil og få sat din stemme.