Mangler vi super-sex? Instruktør mener, de knalder for lidt i superheltefilm

"Nobody is f**king", som det lyder
Iron Man Walt Disney Studios Motion Pictures
(© Walt Disney Studios Motion Pictures)

Der er mange meninger om det væld af superheltefilm, vi har fået de seneste mange år, hvor særligt Marvel og DC's titler dominerer.

Nu melder den alsidige instruktør Steven Soderbergh sig på banen med en frisk betragtning, nemlig den, at de ikke har sex i superheltefilm. "Nobody is f**king", som han siger.

 

Soderbergs oeuvre tæller bl.a. film som dramaerne Traffic og Erin Brockovich, videre til science-fiction i form af genindspilningen Solaris samt ikke mindst heist-filmene Ocean's Eleven, Ocean's Twelve og Ocean's 13. For blot at nævne et par af hans værker.

Selvom Soderberghs CV altså må siges at favne bredt, har han endnu ikke kastet sig over superhelte-genren. Det kommer han nok heller ikke til lige med det første. Det skriver The Daily Beast.

LÆS OGSÅ: Fifty Shades-skuespiller skal spille mystisk Marvel-rolle

Her fortæller instruktøren nemlig, at han ser det som værende nærmest umuligt for ham at arbejde med superheltefilm, eftersom genrens karakterer er totalt kønsløse ("sexless", red.), og fortsætter:

- Jeg er ikke en snob. Det er ikke fordi, jeg føler, at det (superheltefilm, red.) er på et lavere niveau på nogen måde. Det handler mest af alt om, hvilket univers du indtager som historiefortæller.

LÆS OGSÅ: Instruktør langer ud: Marvel og Star Wars ødelægger filmindustrien

- Jeg er simpelthen for jordbundet til virkelig at hengive mig til et univers, hvor newtonsk fysik ikke eksisterer, joker instruktøren, og fortæller videre: "Jeg mangler bare fantasi i den henseende."

Hertil kommer, at filmskaberen altså ser, at der ikke er nogen, som knalder i filmene, hvilket også er en ting, der gør, at Soderbergh ikke kan se sig selv lave en superheltefilm.

Filmskaberen er da heller ikke helt skævt på den. Den første sexscene i en af Marvels mange film fik vi nemlig først sidste år med Eternals. Det var dog i den meget lidt eksplicitte ende af sex-skalaen. For at sige det mildt.

Steven Soderbergh er aktuel med filmen 'Kimi' på HBO Max.