The Godfather-instruktør raser mod Marvel, Bond og 'Dune': "Det er den samme film"

Men har instruktør-legenden overhovedet set filmene?
The Avengers, Marvel
(© Walt Disney Studios Motion Pictures)

De seneste år har flere hæderkronede instruktører været ude med skarpe holdninger til Marvel-filmene.

Listen af kritiske røster tæller bl.a. instruktører som Martin Scorsese, Steven Soderbergh, Ridley ScottRoland Emmerich og Denis Villeneuve.

Nu er en anden prominent filmskaber på banen med en skarp kritik af MCU-filmene, nemlig Francis Ford Coppola, der har udødelige klassikere som The Godfather-trilogien, Apocalypse Now og The Conversation på sit CV.

I et interview med magasinet GQ, kommer de nemlig bl.a. ind på Marvel-filmene og Hollywoods store blockbusters.


Han mener, at det essentielt ersamme film, der blot får en ny indpakning, som bliver lavet igen og igen og igen:

- Hvad er en Marvel-film? En Marvel-film er en prototype-film, der laves igen og igen og igen og igen og igen for at se forskellige ud.

Den i dag 82-årige instruktør havde endvidere også noget at sige om Villeneuves 'Dune' og den seneste Bond-film 'No Time To Die':

- Selv de talentfulde mennesker - du kunne tage 'Dune', lavet af Denis Villeneuve, en ekstremt talentfuld, begavet kunstner, og du kunne tage 'No Time to Die,' instrueret af... Gary? [Cary Fukunaga], Coppola fortsætter:

LÆS OGSÅ: Mangler vi super-sex? Instruktør mener, de knalder for lidt i superheltefilm

- Ekstremt begavede, talentfulde, smukke kunstnere, og du kunne tage begge de film, og du og jeg kunne tage den samme sekvens ud af dem begge og sætte dem sammen. Den samme sekvens, hvor alle bilerne kører ind i hinanden.

- De har alle de ting i sig, og de skal næsten have det, hvis de skal retfærdiggøre deres budget. Og det er de gode film og de dygtige filmskabere.

Præcis hvilken bilscene, Coppola refererer til i 'Dune', ved vi dog ikke lige. Noget kunne i hvert fald tyde på, at han enten ikke har set filmen eller ikke heeelt kan huske den.

Francis Ford Coppolas 'The Godfather' kan fejre 50-års jubilæum den 24. marts, og i den forbindelse får Godfather-trilogien faktisk også repremiere i de danske biografer startende fra i næste uge.

Find billetter her: