Danskerne har talt: Her er de bedste film fra 2021

Publikums favoritter i biografen
Billede
(© Nordisk Film / SF Studios / Angel Films)

Den første måned i 2022 er gået, og det er på tide at offentliggøre resultaterne fra vores store afstemning, hvor I skulle kåre årets bedste film i biografen 2021

Mere end 3000 af brugerne på kino.dk har afgivet deres stemme, hvilket er blevet til en top 10 med stor repræsentation af danske film blandet med superhelte, James Bond og storslået science fiction.

De to film i toppen kommer næppe som nogen overraskelse, da vi her ser 2021s største billetsluger 'No Time to Die' samt den længeventede superheltefilm 'Spider-Man: No Way Home', der er frisk i hukommelsen hos publikum, da den stadig er biografaktuel.

Læs også: Her er årets 10 største film i de danske biografer 2021

Tredje- og fjerdepladsen ligger side om side og er kun adskilt af fire stemmer. Der har derfor været nærmest præcis ligeså mange fans af Anders Matthesens animationsefterfølger 'Ternet Ninja 2' og sci-fi-storværket 'Dune' blandt stemmeafgiverne.

Resten af listen har fået betydeligt færre stemmer end Top 4, men repræsenterer ikke overraskende nogle af sidste års bedste anmeldte film samt dette års danske Oscar-bud 'Flugt'.

Publikums liste over årets bedste film 2021 er en del anderledes end redaktionens egen topliste for sidste år, hvor man dog stadig kan finde halvdelen af denne listes film. 

De bedste biograffilm i 2021 ifølge brugerne på kino.dk:

10. Flugt (2%)

9. The Suicide Squad (2%)

8. Nomadland (2%)

7. The Father (2%)

6. Margrete den Første (3%)

5. Skyggen i mit øje (4%)

4. Ternet Ninja 2 (12%)

3. Dune (12%)

2. No Time to Die (17%)

1. Spider-Man: No Way Home (21%)