Cookie- og Privatlivspolitik
6 science fiction- og fantasyfilm du kan glæde dig til i 2022

6 science fiction- og fantasyfilm du kan glæde dig til i 2022

Magi, fantastiske væsner og fremtiden

Stem op!
41
Stem ned!
0
(reset)

Hvis du kan lide film om eventyrlige rejser, magiske væsner og måske lidt om, hvad fremtiden bringer, skal du se med her. For i år er der syv film på vej, som tilhører genrerne science fiction og fantasy.

Du vil finde en del overlap med action, superhelte og familiefilm, så der vil være titler, der også er at finde på vores andre lister.

Filmene er listet i kronologisk rækkefølge efter dansk premieredato. Klik på titlerne for mere information.

Robotbror – 10. Februar

Dansk og science fiction er normalt ikke at finde i samme sætning, men 'Robotbror' er undtagelsen. Her er tale om en science fiction-film for hele familien baseret på Morten Dürrs børnebog "Robotten kan skide!". Filmen foregår i en nær fremtid, hvor klimaproblemerne er løst, og alle børn har deres egne menneskelignende robotter, der følger dem rundt som personlige assistenter.

11-årige Alberte har desværre en virkelig forældet én af slagsen, som mest af alt ligner en forvokset bamse. Og hun mobbes i skolen af samme grund. Men hendes popularitet vender, da hun i fødselsdagsgave får den nyeste humanoid-model, på markedet. Efterhånden begynder Alberte at føle en ægte forbindelse til hendes nye robot, Konrad – men kan man overhovedet være venner med en robot?

Moonfall / UIP

Moonfall – 17. februar

Roland Emmerich er indbegrebet af storslåede katastrofefilm, og instruktøren bag Independence Day, 2012 og The Day After Tomorrow er nu tilbage med en ny film i samme genre. Denne gang er Månen på vej til at styrte ned i Jorden med den konsekvens, at al liv på kloden vil blive tilintetgjort.

En tidligere NASA-astronaut mener at have midlet til at afværge katastrofen, men kun en astronaut fra hendes fortid og en konspirationsteoretiker tror hende. Nu må den umage trio gøre det umulige for at redde menneskeheden.

 

Fantastiske skabninger: Dumbledores hemmeligheder – 7. april

Harry Potter-universets forgænger, 'Fantastiske skabninger', får sit tredje kapitel i år, hvor en af topnyhederne er, at Johnny Depp er blevet udskiftet med Mads Mikkelsen i skurkerollen som Gellert Grindelwald.

I filmen ved troldmanden Albus Dumbledore, at hans magiske modstander Grindelwald er på vej til at få kontrol over den magiske verden.

Da han ikke kan stoppe ham alene, lader han magizoologen Newt Scamander leder et ængsteligt hold af troldmænd, hekse og en enkelt Muggle-bager på en farlig mission, hvor de møder gamle og nye skabninger og krydser klinger med Grindelwalds voksende legioner af følgere.

Mona Lisa and the Blood Moon

Mona Lisa and the Blood Moon – 13. April

Filmen befinder sig i den overnaturlige genre, hvor en pige med usædvanlige kræfter flygter fra et psykiatrisk hospital for at forsøge sig på egen hånd i New Orleans.

Meget mere ved vi ikke om filmen, der har en fin rolleliste bestående af Kate Hudson, Ed Skrein, Craig Robinson og Jeon Jong-seo som pigen med det kunstnerisk klingende navn Mona Lisa Lee.

 

Three Thousand Years of Longing – 2. juni

Filmen 'Three Thousand Years of Longing' er en ny film af George Miller (Mad Max: Fury Road). Den romantiske fantasyfilm handler om en kvinde, som egentlig er tilfreds med sit liv, der møder en ånd. Ånden tilbyder hende tre ønsker for at få sin frihed til gengæld. Samtalen mellem de to parter, som foregår på et hotelværelse i Istanbul, fører konsekvenser med sig, som ingen af dem havde forudset. Idris Elba og Tilda Swinton spiller de to hovedroller.

Avatar 2 / 20th Century Studios

Avatar 2 – 14. december

Hvis vi skulle nævne én film, som er været længe undervejs, er det opfølgeren til 2009-monsterhittet Avatar. Ikke længe efter den første films succes blev efterfølgeren annonceret, og nu, 13 år efter, ser det ud til, at James Camerons film ENDELIG får biografpremiere.

Planeten Pandora står til at blive 'Avatar 2' får premiere 11 år efter den første film - og det er det samme spring i tid, som filmens handling også tager. Vi følger igen Sully-familien, hvor Jake (Sam Worthington) og Neytiri (Zoe Saldana) nu er forældre. Det idylliske liv afbrydes dog, da RDA mineselskabet vender tilbage til Pandora, hvilket tvinger Jake til at finde et nyt sikkert sted for sin familie ude ved revet.

 

Hvilken science fiction/fantasyfilm glæder du dig mest til?

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
 
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.