10 superheltefilm du kan glæde dig til i 2022

Spektakulære fortsættelser og helt nye superhelte
The Batman Robert Pattinson
(© The Batman (Warner Bros.))

Hvis der er noget, vi er vilde med, så er det at sætte os til rette i biografens mørke for at blive omsluttet af storslåede superheltefilm. Forude venter der heldigvis også sin del af maskerede helte.

2022 står nemlig bl.a. i superheltenes tegn, hvor vi også kommer til at møde både anti-helte og superskurke. Således kan man glæde sig til både spektakulære fortsættelser og helt nye helte i filmland.

Filmene er listet kronologisk efter premieredato. Klik på titlerne for mere information.



Morbius - premiere den 27. januar
Anti-heltefilmen 'Morbius' handler om biokemikeren Dr. Michael Morbius, der bliver inficeret med en form for vampyrisme i forsøget på at kurere sin blodsygdom.

I filmens titelrolle finder man Jared Leto med skarpe tænder, mens der her er tale om endnu en tilføjelse i Sonys nye univers med fokus på Spider-Mans persongalleri, der også inkluderer de to Venom-film.

Nattens Ridder er tidligere blevet spillet af bl.a. Michael Keaton, Christian Bale og Ben Affleck. Med 'The Batman' er det nu Robert Pattinsons tur til at tage den ikoniske maske på, mens Jeffrey Wright er kommissær Gordon, Zoë Kravitz er Catwoman og Colin Farrell er Pingvinen.

Instruktøren Matt Reeves skulle egentlig have lavet filmen med Ben Affleck, men har i stedet valgt at fokusere på en yngre udgave af Batman, som denne gang skal være mere detektiv end superhelt.

Doctor Strange 2: in the Multiverse of Madness - premiere den 5. maj
Superhelte-fortsættelsen følger Doctor Strange fra 2016. Stephen Strange vender således tilbage i en film, hvis plot endnu er ukendt. Det forlyder dog, at den vil være knyttet til Marvel-serien 'WandaVision' med bl.a. Scarlet Witch, der således også vil have en rolle i filmen.

'Doctor Strange 2: in the Multiverse of Madness' formodes at tage fat i begrebet omkring multi-universer, som der blev refereret til i bl.a. Spider-Man: Far from Home. Instruktøren Scott Derrickson stod bag den første film om Doctor Strange, mens instruktørstolen på denne opfølger er overtaget af Sam Raimi.



DC League af Superkæledyrene - premiere den 19. maj
Animationsfilmen 'DC League af Superkæledyrene' er baseret på DC Comics’ række af kriminalitetsbekæmpende kæledyr. Den originale skare af super-dyr fra tegneserierne, som filmen er baseret på, inkluderer hunden Krypto, hesten Comet, katten Streaky, aben Beppy og den formskiftende Proty II.

Rækken af kæledyr må træde til, da Lex Luther kidnapper den heroiske Justice League. Blandt filmens stemmer finder man bl.a. Dwayne Johnson som Krypto og John Krasinski som Superman, videre til bl.a. navne som Kevin Hart, Diego Luna, Keanu Reeves og Kate McKinnon.

Thor 4: Love and Thunder - premiere den 7. juli
Her er tale om den fjerde solofilm i Marvel Cinematic Universe om tordenguden Thor, der atter spilles af Chris Hemsworth. Handlingen følger efter begivenhederne i Avengers: Endgame, hvor Valkyrie nu er "konge" af Asgård og skal finde sin "dronning".

Natalie Portman vender desuden tilbage i rollen som Jane Foster, hvor hun denne gang bliver en art kvindelige udgave af Thor. Filmen er skrevet og instrueret af Taika Waititi, der også stod bag den populære Thor: Ragnarok.



Black Adam - premiere den 28. juli
'Black Adam' er baseret på DC-tegneserierne om superskurken af samme navn. Karakteren er kendt som en tilbagevendende fjende hos superhelten Shazam!, der i 2019 fik sin egen film. De to forventes at skulle møde hinanden i en senere film.

Dwayne 'The Rock' Johnson ses i både hovedrollen og som producer, mens filmens instruktør tidligere har arbejdet med The Rock på eventyrfilmen Jungle Cruise.

Samaritan - premiere den 25. august
Superheltefilmen 'Samaritan' handler om en dreng, der sætter sig for at finde en sagnomspunden superhelt, der forsvandt for 20 år siden.

I en af filmens hovedroller finder man legendariske Sylvester Stallone, mens danske Pilou Asbæk også har en rolle i filmen, der er instrueret af manden bag Overlord, der også havde Asbæk på rollelisten.


Spider-Man: Across the Spider-Verse - Part One - premiere den 6. oktober
Animationsfilmen om rækken af Spider-Man-karakterer er fortsættelsen til den Oscar-vindende animationsfilm Spider-Man: Into the Spider-Verse fra 2018.

Historien handler Miles Morales, der overtager Spider-Man-dragten efter, at den oprindelige bærer, Peter Parker, dør. Plottet i denne fortsættelse, som bliver den første af to dele, er dog endnu ukendt.

The Flash - premiere den 3. november
Man følger i 'The Flash' videnskabsmanden Barry Allen, der bliver udsat for kemikalier under et lynnedslag i sit laboratorium. Hændelsen giver ham superkræfter, så han nu kan bevæge sig med lynets hast.

Filmen er baseret på DC Comics' forlæg og instrueret af manden bag de succesfulde gysere It og It del 2, mens Ezra Miller er tilbage i rollen som verdens hurtigste mand, som han også spillede i 'Justice League'. Rollelisten byder bl.a. også på Michael Keaton og Ben Affleck, der begge gentager deres roller som Batman.

Black Panther 2: Wakanda Forever - premiere den 10. november
Denne superhelte-fortsættelse følger efter Black Panther fra 2018, hvor prins T'Challa overtog magten i det afrikanske (og fiktive) land Wakanda efter sin fars død.

Efterfølgeren instrueres - som den første film - af Ryan Coogler, men efter Chadwick Bosemans død i 2020, bliver filmen uden titelkarakteren. Til gengæld vil den fokusere på andre karakterer fra Wakanda.

Aquaman and the Lost Kingdom - premiere den 15. december
'Aquaman and the Lost Kingdom' er opfølgeren til Aquaman om halvguden Arthur Curry, der også har optrådt som en del af Justice League. Filmens plot er endnu hemmeligholdt. Vi ved dog, at bl.a. danske Pilou Asbæk har en rolle, mens titelkarakteren igen spilles af Jason Momoa.

Momoa har desuden denne gang været med til at udvikle ideen til fortsættelsen, der er skrevet af manuskriptforfatteren bag den første film. Instruktør James Wan (The Conjuring, Fast & Furious 7) står igen bag kameraet som på forgængeren.

Se alle kommende biograffilm her.


[poll:1527444]