Cookie- og Privatlivspolitik
Marvel-boss kritiserer Oscar-uddelingen: Superheltefilm bør få mere anerkendelse

Marvel-boss kritiserer Oscar-uddelingen: Superheltefilm bør få mere anerkendelse

Bliver helte-genren set ned på?

Stem op!
2
Stem ned!
0
(reset)

Selvom vi bl.a. har set Marvels Black Panther få en række Oscar-nomineringer, ikke mindst for Bedste film, mens den vandt for Bedste originale filmmusik, kostumeer og production design, så hører det absolut til undtagelsen, at superheltefilm inkasserer bl.a. den fornemme nominering for Bedste film.

Nu er Marvels præsident Kevin Feige ude med en skarp kritik af Oscar-uddelingen. Han mener nemlig, at prisfesten allerede før filmene er blevet set, har en forudfattet holdning til ikke alene MCU-filmene, men superheltefilm generelt. Det skriver The Hollywood Reporter.

 


Hvor superhelte-succeserne dog ikke kan overses er ved billetlugerne. Det ikke mindst takket være Marvel-filmene de seneste mange år, hvor Kevin Feige har været med til at styre de eksplosive løjer.

Oscar-uddelingen har langt overvejende givet nomineringer i de tekniske kategorier, når det gælder superhelte. Det er bl.a. det Feige nu er ude at kritisere, da han mener, at filmene allerede er bagud på point grundet Marvel-logoet, mens han dog også anerkender nomineringerne af 'Black Panther'.

LÆS OGSÅ: Marvel-stjerne vil aldrig se Avengers-film igen: "Det var en svær oplevelse"

Andre superhelte og superskurke er dog ikke helt blevet negligeret til Oscar-festen, hvor bl.a. Spider-Man: Into the Spider-Verse vandt prisen for Bedste animationsfilm.

Herudover har rollen som Jokeren været med til prisfesten flere gange, hvor både Heath Ledger og Joaquin Phoenix har vundet en Oscar-statuette for deres portrættering af Batman-skurken i hhv. The Dark Knight og Joker.

Det hører dog til sjældenhederne, at de kappeklædte helte og skurke indfinder sig i de tungere kategorier til Oscar-festen. Mange har også undret sig over, hvorfor Robert Downey Jr. aldrig har fået en nominering for sin præstation som Iron Man.

Om alt dette vil ændre sig i fremtiden, må vi vente med at se.

Mon dette års Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings eller den kommende Spider-Man: No Way Home vil score nomineringer og måske endda i kategorier som Bedste film samt for skuespilspræstationer?

'Spider-Man: No Way Home' har biografpremiere den 16. december. Find dine billetter film filmen her:

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
 
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Aske

For mig er det helt klart The Northman og The Batman.

23 timer siden
Mathias

Hvorfor er jackass forever der ikke? det giver ikke mening det er den film jeg glæder mig allermest til i 2022

1 dag siden
Peter

Definitely The Batman for us here at Drafthound!

1 dag siden
Palleuser/687007
Palleuser/687007

Jeg glæder mig mest til at se Top Gun 2: Maverick, fordi Corona i lighed med mange andre storfilm har udskudt dens premiere i mange måneder.

1 dag siden
S. Rico

Det har du selvfølgelig ret i. Det er mere nuanceret end som så.

2 dage siden

Aktive debatter