Events i december: Mød filmskaberne, Lady Diana-forpremierer og julekoncerter

Månedens særarrangementer i biografen
Billede
(© Den tid på året / Nordisk Film)

December byder ikke kun på en række nye premierefilm i biograferne, men også masser af særvisninger, events og forpremierer.

 

Her er et overblik over events i december måned:

 

Christmas with André 2021

Kom i julestemning med André Rieus magiske julekoncert fra sit nye Vinterpalads i hjembyen Maastricht.

Den 9. december i CinemaxX København, Aarhus og Odense samt FORMAT Biograf

 

Khel Khel Mein

Den pakistanske film 'Khel Khel Mein' handler om de myter og mistro efter Dhakas fald.

Den 10., 11. & 12. december i FORMAT Bio

 

Forpremiere: Syng 2

Forkæl dine øregange og få et glædeligt gensyn med din favorit koalabjørn Buster Moon, når CinemaxX inviterer til forpremiere!

Den 11. december i CinemaxX København

 

Harry Potter og Halvblodsprinsen 

Harry Potter og Halvblodsprinsen

Kampen mellem det gode og det onde spidser til i den sjette film om den unge troldmand. Lord Voldemort har strammet sit greb om både Mugglerne og troldmandsverdenen. Samtidig er Dumbledore opsat på at forberede Harry på den endelige kamp og finde Voldemorts svaghed.

Den 11. & 12. december i Nordisk Film Biografer

 

Forpremiere: Krummerne: Det er svært at være 11 år

Familien Krumborg vender tilbage i en ny dansk familiefilm – og du kan se den før premieren. Familien Krumborg skal have en skærmfri uge, hvilket giver anledning til en masse nye spændende ting, man kan lave. Krumme starter et detektivbureau med sin ven Tom og påtager sig opgaven at opklare det store diamant-kup, som mestertyvene Tina og Jeff står bag. Samtidig skal Yrsas hjerte også vindes - så det er bare svært at være 11 år.

Den 11. & 12. december i Nordisk Film Biografer

 

The Raid - LIVE

Oplev en biografkoncert med filmkomponistduoen Lueenas til billeder skabt af filminstruktøren Martin De Thurah. Koncerten er støttet af Snyk/Statens Kunstfond. Lueenas er en duo bestående af violin, kontrabas, forstærkere og pedaler. De skaber voldsomme og poetiske lydlandskaber, som fortæller historier uden ord. Panoramisk og støjende musik med rødder i både klassisk minimalisme og langstrakt improvisatorisk rockmusik. Koncerten akkompagneres af filminstruktør Martin De Thurahs stemningsfulde billeder fra videoværket ‘Togtet’, som ligenu udstilles på Nationalmuseet i København.

Den 12. december i Cafe Biografen Vester Vov Vov

 

DR Pigekorets Jul 2021 – direkte fra DR Koncerthuset

Oplev årets julekoncert i biografen! DR Pigekoret og Phillip Faber er klar på scenen i DR Koncerthuset og inviterer publikum med ind i julens og musikkens magiske verden – og du kan opleve hele koncerten live i surround sound og højeste billedkvalitet.

Den 12. december i Gentofte Kino, Atlas Biograferne, BIG BIO Herlev, BIG BIO Nordhavn, Bio Næstved, FORMAT Biograf, Ikast Bio, MovieHouse Hellerup, Valby Kino

 

Den tid på året: Mød Paprika Steen

Mød instruktør og skuespiller Paprika Steen, samt filmens manuskriptforfatter Jakob Weis, som kommer forbi Gentofte Kino og introducerer denne særlige forestilling af Paprika Steens klassiske julefilm 'Den tid på året'.

Den 13. december i Gentofte Kino

 

Spencer 

Forpremiere: Spencer

Forpremiere på Pablo Lorrains film om Lady Diana, der under en ferie med den royale familie i Forfolk, England, beslutter sig for at forlade prins Charles. Kristen Stewart (fra Twilight-filmene) spiller hovedrollen som Prinsessen af Wales.

Den 14. december i Nordisk Film Biografer & Gentofte Kino, den 15. december i Gentofte Kino

 

Forpremiere: Spider-Man: No Way Home

'Spider-Man: No Way Home' er den tredje film med Tom Holland som frontfigur og er en af de mest omtalte film i år. Filmen åbner for alvor op for the multiverse, og vi får derfor et gensyn med de tidligere skurke Green Goblin, Doctor Octopus og Electro.

Den 15. december i Nordisk Film Biografer

 

Peddersen og Findus – den bedste jul nogensinde

Gentoftegade Bibliotek og Gentofte Kino har sammen skræddersyet et program med gode klassiske børnefilm med figurer og personer, som du også kender fra bøger og tegneserier. De afslutter denne sæson med julefilmen 'Peddersen og Findus – den bedste jul' nogensinde.

Den 18. december i Gentofte Kino

 

Sound of Music

Robert Wises eviggrønne musical følger Kaptajn von Trapp (Christopher Plummer), hans syv præmiebørn og guvernanten Maria (Julie Andrews) i Alpernes idyl. Dog er ikke alt fred og fordragelighed: 2. Verdenskrig er det truende bagtæppe, og det kommer også til sammenstød mellem den disciplin-orienterede kaptajn og den selvsikre, legesyge Maria, der egentlig er aspirerende nonne, men forlader sit kloster for at blive barnepige i familien. Med sang og sjov bringer Maria glæde, og snart spirer forelskelsen mellem hende og enkemanden von Trapp.

Den 19. december i Gentofte Kino

 

Die Hard 

Die Hard (uden undertekster)

Oplev klassikeren med Bruce Willis i en 4K restaureret udgave. Podcastduoen Han Duo præsenterer filmen, så du kommer i den rigtige stemning. ”Yippie-Ki-Yay, Motherfucker!”

Den 22. december i CinemaxX København

 

The Big Blue med introduktion af Stig Severinsen (eng. undertekster)

Luc Bessons klassiker fra 1988 'The Big Blue' (Le Grand Bleu) i en nyrestaureret udgave og med introduktion af fridykker og rekordholder Stig Severinsen. Stig Severinsen er indehaver af adskillelige rekorder i både længde- og dybdedyk. Senest har han sat Guinness rekord i 2020 med et dyk på 202 meter på blot et enkelt åndedrag. 'The Big Blue' er historien om barndomsvennerne Jacques og Enzo, der har en fælles fascination af havet og dybhavsdykning – den rå slags uden maske og ilt.

Den 22. december i Gentofte Kino

 

Halløj i Operaen

Marx-brødrenes klassiske farce 'Halløj i operaen', hvor Groucho, Chico og Harpo tager gas på det finere borgerskab. Med oplæg af Poul Malmkjær samt kaffe & kransekage.

Den 29. december i Gentofte Kino

 

Goodfellas + McDonalds

For at komme godt i gang med 2022 viser Gentofte Kino Martin Scorseses legendariske gangsterfilm 'Goodfellas' fra 1990. Da enkelte måske har en smule ondt i håret efter en festlig nytårsaften, har biografen sørget for, at man også kan købe en billet, som inkluderer både en cheeseburger og 6 nuggets fra McDonald’s – what’s not to like? Bemærk: billetter inkl. McDonald’s skal bookes senest 30. december kl. 12.00.

Den 1. januar i Gentofte Kino