Efter boykot: Golden Globes 2022 aflyses

En bombe under Hollywood
Billede
(© Ram Bergman Productions (Don Jon))

Hollywood Foreign Press Association (HFPA), der står bag den glamourøse Golden Globes-prisuddeling, har modtaget stor kritik det sidste halve år for både mangel på diversitet og anklager om sexisme og racisme. 

Modstanden kulminerede denne uge, da tv-selskabet NBC officielt aflyste at vise Golden Globes 2022.

HFPA består på nuværende tidspunkt af 87 journalister fra hele verden, som dækker filmbrachen fra USA. Organisationen har i længere tid fået kritik for ikke at have ét eneste sort medlem, og 75 af HFPAs medlemmer vedtog derfor den 6. maj en reformplan, som skal sikre mere diversitet.

Reformplanen giver organisationen muligheden for at hyre et rekrutteringsbureau, som skal finde en ny administrerende direktør og en direktør for diversitet, lighed og klusion, mens en anden virksomhed skal hjælpe med opsætningen af en hotline, hvor man kan rapportere overtrædelser og krænkelser.

Læs også: Komedie-duo er færdig: Seth Rogen vil ikke længere arbejde med James Franco

Organisationen skal herudover straks igang med at optage flere minoritetsmedlemmer, hvor der indenfor det næste år er sat et mål om at finde 20 nye medlemmer, mens det samlede medlemsantal i HFPA skal øges med 50% indenfor de næste to år.

NBC er positive overfor HFPAs reformplan men mener, at denne slags udvikling kommer til at kræve hårdt arbejde over længere tid, og at HFPA derfor bør gives en passende mængde tid, før de igen vil vise Golden Globes. Tv-selskabet håber på at kunne vise prisuddelingen i 2023.

Aflysningen kommer efter et boykot fra Netflix og mange måneders kritik fra nogle af Hollywoods største stjerner. Scarlett Johansson har udtalt, at hun igennem flere år har modtaget krænkende spørgsmål fra visse HFPA-medlemmer, som lå på grænsen til seksuelle krænkelser.

Tom Cruise har ydermere returneret sine tre Golden Globe-statuetter til HFPA i protest mod deres historie med sexisme og racisme.