Det er slut: Derfor får vi aldrig flere Anja og Viktor-film

Man piller ikke ved en klassiker
Billede
(© Regner Grasten Film)

Regner Grasten er til næste år tilbage i biograferne med Krummerne - det er svært at være 11 år og Hvidstengruppen II: De efterladte. Den danske filmkonge har derfor lagt vejen forbi vores podcast til et længere interview om karrieren og hans mange succeser.

En af disse er Anja og Viktor-filmene, der startede med Kærlighed ved første hik i 1999 og blev efterfulgt af fire fortsættelser. Den sidste, Anja og Viktor - i medgang og modgang, landede i 2008. Selvom en sjette film har været nævnt før - og faktisk optræder på IMDb - så er den helt droppet:

- Fuldstændigt. De har fået et barn og blevet gift, vi er vokset op med dem. Hvis vi fortsætter, så er det grådighed, og det er en af de syv dødssynder jo, fortæller Grasten i podcasten.

- De er ikoniske i dag. Det er helt vildt. Alle har set dem. Kæmpestore på tv og streaming i øvrigt. Kører hele tiden. Den kan vi ikke lave igen.

De to hovedroller blev som bekendt spillet af Sofie Lassen-Kahlke og Robert Hansen, der i dag er blevet synonym med de to filmkarakterer. Derfor bliver 'Kærlighed ved første hik' heller ikke aldrig genindspillet på dansk med nye skuespillere:

- Aldrig. Det er en klassiker, slår Regner Grasten fast.

I 2009 forsøgte Regner Grasten dog at genindspille 'Kærlighed ved første hik' til det amerikanske marked under titlen The First Time. Filmen blev dog ramt af en hård amerikansk censur og blev ingen succes. 

Hør hele historien om 'Kærlighed ved første hik' og meget mere i vores podcast med Regner Grasten her: