5 fascinerende facts du (måske) ikke vidste om 'House of Gucci'

Magt, forræderi, sex... og mord! (sponsoreret)
House of Gucci / Lady Gaga / Adam Driver
(© SF Studios)

Hollywood-stjernerne står på række i mesterinstruktøren Ridley Scotts nyeste drama House of Gucci, der lige nu kan ses i biografen.

Køb billetter her:

Krimidramaet med Lady Gaga, Adam Driver og Al Pachino på rollelisten er inspireret af den virkelige og dramatiske historie om det italienske familieimperium bag modehuset Gucci, hvor den udefrakommende kvinde Patrizia Reggiani gifter sig ind i den velhavende familie.

Men vejen mod magten i modehuset er hård og kræver både forræderi, stolthed, hævn og mord.

Her kommer fem fascinerende facts, du måske ikke vidste om den biografaktuelle 'House of Gucci'.

House of Gucci / Lady GagaLady Gaga improviserede en af filmens mest ikoniske replikker

Den Oscar-nominerede skuespiller Lady Gaga har op til filmens premiere afsløret, at hun ofte improviserede replikker under optagelserne til 'House of Gucci'. Og en af netop disse replikker endte med at blive en af filmens mest ikoniske.

Under en scene med Jared Leto kom Gaga med replikken "Father, Son, and House of Gucci", hvor hun erstatter Helligånden med Gucci-modehuset i den hellige treenighed.

Replikken er blevet en stor del af filmens markedsføring og kan ses som en prominent del af traileren.

House of Gucci / Lady Gaga / Adam DriverFilmen har været 20 år undervejs

Mens Ridley Scott lavede Gladiator for over 20 år siden, købte instruktørens kone Giannina Scott filmrettighederne til bogen 'The House of Gucci: A Sensational Story of Murder, Madness, Glamour, and Greed', som ligger til grund for 'House of Gucci'.

Filmen var herefter under udvikling i over 10 år, hvor forskellige instruktører, skuespillerer og manuskripter var på banen. Til sidst endte dramaet dog tilbage på Scott-familiens bord.

House of Gucci / Lady Gaga / Adam Driver / Jared LetoJared Leto prøvede sin karakter af i Rom og Milanos gader

Filmsets har ofte trailere stående til skuespillerne, hvor de møder op og får sat hår og make-up. Under optagelserne til 'House of Gucci' fandt Jared Letos store transformation dog sted i enten hans lejlighed i Rom eller på et hotel i Milano.

Derfor kunne italierne få et smugkig på Letos eksentriske karakter, når han gik fra sit hjem/hotel og hen til stederne, hvor filmen blev optaget.

Ifølge Leto hjalp denne eksponering af karakteren ham med at katapultere Paolo Gucci-rollen til et helt nyt sted, og han faldt pladask for ham.
 

Lady Gaga nægtede at møde den rigtige Patrizia Reggiani

Kino.dk talte med Lady Gaga inden premieren på 'House of Gucci', hvor skuespilleren fortalte, at hun bevidst valgte ikke at møde den rigtige Patrizia Reggiani inden optagelserne.

Begrundelsen var, at Reggiani ifølge Gaga prøver at fremstille sig selv på en bestemt måde i interviews, så offentligheden vil hylde hende, og så hun kan sikre sin egen arv.

Gaga foretrak i stedet at foretage sin egen research om karakteren, så hun selv kunne finde frem til sandheden. Og hun har udtalt, at hun kender til rigtig mange hemmeligheder - som heller ikke har fundet vej til filmen.

House of Gucci / Lady Gaga / Adam Driver / Jared Leto / Al PachinoGucci-museet og -arkivet var rådgivere under filmens produktion

Kostumedesigneren Janty Yates var i tæt samarbejde med både Gucci-arkivet og Gucci-museet i forberedelserne til filmen. Designholdet fik endda sendt arkivet til Los Angeles, så de kunne teste kostumer med skuespillerne.

Museet og arkivet var ikke kun vigtig for filmens kostumer, men også så set-designerne kunne få et blik ind bag modehusets facade, hvor design-processen fandt sted.

'House of Gucci' kan ses i biografen nu.