Norsk tragedie udskyder premieren på ny dansk film

Filmen med Rasmus Bjerg må vente lidt længere
Billede
(© Nordisk Film)

I den danske film Vildmænd tager Rasmus Bjerg i form af Martin afsted til Norge og vil leve som vildmand, da han er på flugt fra "hamsterhjulet”. Handlingen i denne film minder på nogle områder om tragedien i Kongsberg, Norge, hvor en dansk mand den 13. oktober flygtede fra politiet og slog uskyldige mennesker ihjel ved brug af bue og pil.

Nordisk Film har derfor besluttet at udskyde premieren af hensyn til pårørende, der måske kunne blive påvirket af filmen.  

I en pressemeddelelse siger Frederik Honore, Market Director i Nordisk Film:

- På baggrund af den tragiske hændelse i går i Norge og i respekt for de pårørende, har vi i Nordisk Film truffet beslutning om at udskyde premieren på 'Vildmænd'. Vi vil gerne understrege, at de ligheder der er mellem filmen og gårsdagens tragedie er helt tilfældige.

- Men vi vil gerne prioritere, at der bliver bedre tid til at bearbejde tragedien, før det bliver muligt for et dansk publikum at opleve filmen i biografen. Vi vil nu kigge på premierekalenderen og inden for de kommende dage lægge os fast på en ny premieredato, som derefter vil blive meldt ud.

Premieren på Vildmænd vil blive opdateret her på kino.dk, når den er besluttet.