/*');">*/
Cookie- og Privatlivspolitik
Her er den danske Oscar-kandidat 2022

Her er den danske Oscar-kandidat 2022

Mon Danmark tager statuetten med hjem?

Stem op!
17
Stem ned!
0
(reset)

Det er netop blevet offentliggjort, at det er Jonas Poher Rasmussens dokumentar Flugt, som Danmark sender afsted som buddet på en Oscar-vinder i kategorien Bedste internationale film til næste år.

Den animerede dokumentarfilm blev udvalgt af den danske Oscar-komité sammen med to andre bud på en Oscar-vinder, nemlig Charlotte Sielings storslåede Margrete den Første med Trine Dyrholm i titelrollen og Ole Bornedals krigsfilm Skyggen i mit øje.

Det bliver dog 'Flugt', som skal kæmpe om Oscar-statuetten, hvor der også spås om chancer for en nominering i kategorierne Bedste dokumentarfilm og Bedste animationsfilm.

'Flugt' har allerede gjort sig yderst positivt bemærket, både ved sin kritikerroste biografpremiere her i landet og på diverse festivaler verden over. Bl.a. havde filmen verdenspremiere på Sundance Film Festival 2021, hvor den vandt prisen for Bedste Internationale Dokumentar.

Filmen handler om den 36-årige Amin, der flygtede til Danmark for over 20 år siden. Filmens instruktør mødte Amin i 90'erne, da han netop var ankommet til den lille vestsjællandske by, hvor instruktøren også er vokset op.

I en række interviews fortæller Amin for første gang sandheden om sin farefulde flugt fra Afghanistan til Danmark. Han fortæller om sin lykkelige barndom i 80'ernes Kabul, der blev erstattet af et liv på flugt efter, at den nådesløse borgerkrig forvandlede byen til en krigszone og splittede hans familie.

Druk vandt som bekendt i år for Bedste Internationale film til Oscar-showet, og det bliver spændende om 'Flugt' kan følge trop, og sikre Danmark en af de flotteste priser i filmverdenen to år i træk!

Oscar-showet løber af stablen den 27. marts 2022.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Noobcake

det er hans double

1 dag siden
Nicolai

Vi har lige haft gang i et Spider-man marathon, hvor denne indgik, og det var super fedt at sidde og hygge sig under vores dyner til filmene.

3 dage siden
TheDayDreamer

Det her er uden sammenligning min allermest ventede film NOGENSINDE!

4 dage siden
John

Denne Marvel film distribueres af Sony, så den skulle gerne komme i de sædvanlige biografer :)

1 uge siden
bambiexplorer

... kun gå galt!

1 uge siden

Aktive debatter