Cookie- og Privatlivspolitik
Her er den danske Oscar-kandidat 2022

Her er den danske Oscar-kandidat 2022

Mon Danmark tager statuetten med hjem?

Stem op!
18
Stem ned!
0
(reset)

Det er netop blevet offentliggjort, at det er Jonas Poher Rasmussens dokumentar Flugt, som Danmark sender afsted som buddet på en Oscar-vinder i kategorien Bedste internationale film til næste år.

Den animerede dokumentarfilm blev udvalgt af den danske Oscar-komité sammen med to andre bud på en Oscar-vinder, nemlig Charlotte Sielings storslåede Margrete den Første med Trine Dyrholm i titelrollen og Ole Bornedals krigsfilm Skyggen i mit øje.

Det bliver dog 'Flugt', som skal kæmpe om Oscar-statuetten, hvor der også spås om chancer for en nominering i kategorierne Bedste dokumentarfilm og Bedste animationsfilm.

'Flugt' har allerede gjort sig yderst positivt bemærket, både ved sin kritikerroste biografpremiere her i landet og på diverse festivaler verden over. Bl.a. havde filmen verdenspremiere på Sundance Film Festival 2021, hvor den vandt prisen for Bedste Internationale Dokumentar.

Filmen handler om den 36-årige Amin, der flygtede til Danmark for over 20 år siden. Filmens instruktør mødte Amin i 90'erne, da han netop var ankommet til den lille vestsjællandske by, hvor instruktøren også er vokset op.

I en række interviews fortæller Amin for første gang sandheden om sin farefulde flugt fra Afghanistan til Danmark. Han fortæller om sin lykkelige barndom i 80'ernes Kabul, der blev erstattet af et liv på flugt efter, at den nådesløse borgerkrig forvandlede byen til en krigszone og splittede hans familie.

Druk vandt som bekendt i år for Bedste Internationale film til Oscar-showet, og det bliver spændende om 'Flugt' kan følge trop, og sikre Danmark en af de flotteste priser i filmverdenen to år i træk!

Oscar-showet løber af stablen den 27. marts 2022.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
 
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Joachim

er den jo blevet flere gange. Så i 2021 var det nok planen, at den skulle være kommet i juli 2022.

1 uge siden
Nick

Hellere en god, kort historie, end en lang kedelig en...

1 uge siden
Torbenuser/874214
Torbenuser/874214

Jeg har ikke benyttet jeres app længe, men nu skulle den da hentes for at gøre bestillingen nemmere.

1 uge siden
Jesper

Jurassic world minion which I have been looking forward to I have really waited with excitement as something from the first jurassic park is a mega

2 uger siden
VIPER

Og hvad så, det er da 100% fløjtende fuldstændigt ligegyldigt hvornår artiklen er skrevet mand, præmiere datoen er stadig freakin' forkert mand!!!

2 uger siden

Aktive debatter