Cookie- og Privatlivspolitik
Guide: 10 film du skal se i biografen til efteråret

Guide: 10 film du skal se i biografen til efteråret

Sæsonens uundgåelige biografbesøg

Stem op!
32
Stem ned!
0
(reset)

Biograferne er tilbage! Efter måneder med nedlukning grundet Corona, efterfulgt af restriktioner, ligner biografoplevelsen nu igen sig selv.

Et hav af film er blevet skubbet, men en række af disse titler står nu klar til at få premiere. Efteråret ser derfor umådeligt stærkt ud i biograferne. Det har derfor været svært at udvælge kun 10 film at fremhæve.

Derfor må vi allerede nu med et forbehold sige, at der er masser af stærke titler på vej, som du kan se i vores liste over kommende biograffilm.

For overblikkets skyld holder vi os dog til 10 film, der får biografpremiere i september, oktober og november, fra forskellige lande og i forskellige genrer.

Herunder er således 10 film du skal se i efteråret 2021:

 

Dune (premiere den 16. september)

Filmatiseringen af Frank Herberts klassiske science fiction-roman er den mest ventede film blandt brugerne på kino.dk og med god grund. Tag en af tidens hotteste skuespillernavne og kombiner ham med en af tidens mest anerkendte instruktører samt en gennemarbejdet fremtidsverden, beboet af stridende klaner i bedste Game of Thrones-stil.

Sådan er udgangspunktet for filmen med Timothée Chalamet som hertugsønnen, der bliver offer for et kup og må søge tilflugt på ørkenplaneten Dune. Filmen instrueres af Denis Villeneuve, som tidligere har lavet mesterlig science fiction med Arrival og Blade Runner 2049.

 

Margrete Den Første // Dušan Martinček // SF Studios

Margrete Den Første (premiere den 16. september)

Hvis ikke Trine Dyrholm allerede havde lavet en film med titlen Dronningen, kunne det også være denne films navn. Den handler nemlig om Danmarks første kvindelige regent, Dronning Margrete den Første, der i 1402 har skabt fred mellem de nordiske lande gennem den såkaldte Kalmarunion. Men så dukker en mand op, hvis blotte tilstedeværelse truer unionens eksistens og de skandinaviske landes interne og eksterne sikkerhed.

Kvinden bag Mesteren står i spidsen for filmen, der er en af de dyreste produktioner i dansk film nogensinde.

No Time to Die (premiere den 30. september)

Vi har måttet vente længe på det 25. kapitel i serien om agent 007, men nu ser den endelig ud til at være god nok. Bond, James Bond indtager nemlig biografen i slutningen af september med Daniel Craigs sidste optræden i rollen som superagenten. I 'No Time To Die' er Bond stoppet som aktiv agent og nyder det afslappende liv på Jamaica.

Hans otium bliver dog hurtigt afbrudt, da hans gamle ven Felix Leiter fra CIA kommer og spørger ham om hjælp. Missionen handler om at finde en kidnappet videnskabsmand, men det viser sig at være bedrag. Bond kommer i stedet på sporet af en mystisk skurk, armeret med farlig ny teknologi. Danske David Dencik har en rolle i filmen og tager derfor stafetten videre fra landsmænd som Mads Mikkelsen og Jesper Christensen.

Billetsalget starter en uge før premieren, den 20. september, her på kino.dk.

Boss Baby: Det blir' i familien (premiere den 14. oktober)

I efterårsferien kan børnefamilierne se frem til efterfølgeren til Boss Baby fra 2017. Brødrene Tim og Ted er nu blevet voksne og har ikke så meget med hinanden at gøre længere. Men en ny boss baby vil samle brødrene igen og inspirere til helt nye familieproblemer.

Tim har i øvrigt fået en datter, som ligeledes er en vaskeægte boss baby, og nu må de tre arbejde sammen for at stoppe et ondt geni, som lærer babyer at være rigtig, rigtig slemme. Lad babydysten begynde!

Venom: Let There Be Carnage (premiere den 14. oktober)

Tom Hardy gentager rollen som Eddie Brock, der blev forbundet til den mystiske symbiot fra rummet i filmen Venom. Denne gang står han overfor en fjende, der ligesom ham selv er forbundet til en symbiot, i skikkelse af seriemorderen Cletus "Carnage" Kasady, der spilles af Woody Harrelson.

Den første film blev en stor succes verden over, hvor den indtjente over 856 mio. dollars i biograferne. Karakteren Venom bygger på Marvels tegneserier og er kendt som en antihelt, der ofte krydser klinger med Spider-Man.

Skyggen i mit øje (premiere den 28. oktober)

En af de mest intense og tragiske enkeltstående begivenheder i Danmark under Anden Verdenskrig fandt sted lige inden krigens slutning i 1945. I et forsøg på at tilintetgøre Gestapos hovedkvarter i København sender de britiske styrker bombefly ind over den danske hovedstad. Historien fortælles gennem tre nonner og skolekammerater på Den Franske Skole på Frederiksberg, der uforvarende kommer til at stå i centrum for de engelske troppers mission.

Ole Bornedal instruerer filmen, hvis trailer giver fornemmelsen af et stilsikkert, intenst krigsdrama af fineste skuffe.

Coda / Nordisk Film

CODA (premiere den 4. november)

Hvis du er til en hjertevarm, sjov og livsbekræftende film, så er 'CODA' noget for dig. Filmen, der er en genindspilning af den franske Familien Beliér fra 2014, handler om teenagepigen Ruby, der er den eneste i sin familie med hørelse. Ved siden af sin skole hjælper hun sin døve bror, far og mor med fiskeri, men da Ruby opdager, at hun har et stort sangtalent, er hun splittet: Skal hun hjælpe familien, der er endt i store, økonomiske problemer, eller skal hun forfølge sin drøm inden for musikkens verden.

'CODA' er det varme kram, som de fleste af os har brug for i en kold efterårsmåned. Men husk Kleenex.

 

Eternals (premiere den 4. november)

Marvels næste og stort anlagte superheltefilm introducerer de mægtige eternals, en gruppe udødelige væsner med overnaturlige kræfter. Ikaris, Thena og de andre eternals har levet på Jorden i tusindvis af år og været med til at forme dens udvikling samtidig med, at de beskytter planeten mod de ondsindede deviants. Af samme årsag har de ikke blandet sig i Thanos' angreb i Avengers-filmene, da han selv er en eternal og ikke en deviant.

Angelina Jolie, Richard Madden, Salma Hayek og Kit Harrington spiller alle med i filmen, der er instrueret af Oscar-vinderen Chloé Zhao (Nomadland). Se den nyeste trailer her.

 

Vildmænd (premiere den 11. november)

Rasmus Bjerg tager en pause fra de alvorlige roller for at finde tilbage til sit komiske hjørne. I den danske film, der blev vist på Tribeca Film Festival i New York, spiller han Martin, der har efterladt konen derhjemme og er skredet til Norge. Her vil han bo i naturen og jage sin egen føde som en rigtig vildmand.

Men da hashsmugleren Musa pludseligt dukker op nær hans lejr - blødende og forslået efter et biluheld - bliver Martins selvrealiseringsprojekt vendt på hovedet. Snart er det umage makkerpar på flugt gennem de barske fjelde, med norsk politi, Musas rivaler og Martins intetanende hustru lige i hælene.

'Vildmænd' har Rasmus Bjerg og Zaki Youssef, der også har rollen som Assad i de nye Afdeling Q-film, i hovedrollerne.

Ghostbusters: Afterlife

Ghostbusters: Afterlife (premiere den 18. november)

"Who you gonna call?" Ghostbusters er tilbage i nye klæder, hvor Jason Reitman overtager instruktørrollen fra sin far, Ivan, der stod bag de to første film i serien. Filmen handler denne gang om en enlig mor, der sammen med sine to børn opdager en forbindelse mellem de oprindelige Ghostbusters og hendes afdøde bedstefar.

Paul Rudd (Ant-Man), Carrie Coon og Finn Wolfhard er blandt de nye skuespillere, mens Dan Aykroyd, Ernie Hudson, Sigourney Weaver og selveste Bill Murray alle vender tilbage i deres ikoniske roller.

Se alle kommende film i biografen.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
 

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Brumbassenuser/117960

No Time to Die
Skyggen i mit øje
Dune
Top Gun
Margrete Den Første
Baby Boss 2

Antaeus

1. Dune
2. Bond
3. Eternals
4. Top Gun

Dune er en af de bedste bøger jeg nogensinde har læst, et mesterværk, og filmene har slet ikke kunne matche bogen. Nu håber jeg på en filmudgave, der bare nærmer sig. Så det er klart Dune der er den mest ventede.

Ole

Dune bliver en fantastisk film! Har ventet over et år på det het. Kan ikke vente længere!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.