Dansk stjerne skal spille Flemming 'Bamse' Jørgensen i ny film om sangerens liv

Anders W. Berthelsen kalder det selv for sit livs rolle
Billede
(© Brødrene Mortensens Jul / TV2)

For et par år siden fik vi filmen om musikeren John Morgensens liv i Så længe jeg lever, pt kan du se en dokumentar om dansktop-sangeren Kandis i biograferne, og nu er den næste folkekære musiker klar til at få foldet sit liv ud i en stor biograffilm.

Flemming "Bamse" Jørgensen, der gik bort i 2011, er nemlig omdrejningspunktet for filmen Bamse, der har den danske stjerneskuespiller Anders W. Berthelsen i titelrollen som det danske musikkoryfæ.

'Bamse' skildrer den rørende livshistorie om den runde mand med det store smil og smækbukserne.

Flemming Bamse Jørgensen var oprindeligt en del af en søskendeflok på 11 børn, inden han blev bortadopteret til en direktørfamilie. Trods sin fars ønske om, at sønnen skal overtage familiens fabrik, bliver Flemming i stedet frontmand i bandet Bamses Venner. Succesen bliver enorm, men fars anerkendelse udebliver.

'Bamse' beskrives som et varmt og menneskelige feel-good drama, hvor vi kan forvente os masser af sangerens helt store hits som lydtæppe, der altså tæller ørehængere som "Vimmersvej", "Hvorfor går Louise til bal" og "I en lille båd der gynger".

Anders W. Berthelsen står over for, hvad han selv kalder sit livs rolle. Skuespilleren skal således ud i en fysisk transformation, men også selv synge alle de mange populære sange. Han udtaler i pressemeddelsen:

- Som så mange andre er jeg vokset op med Flemming Bamse Jørgensens musik og stemme. Men hans livshistorie kendte jeg ikke før, og her blev jeg virkelig ramt. Hans kamp for at få lov til at være her og høre til, er meget rørende, og vedkommende. Og jeg er meget beæret over at få lov til at fortælle hans historie og går til det med den dybeste respekt.

På rollelisten til 'Bamse' optræder ydermere Johanne Louise Schmidt (kendt som Rose fra Afdeling Q-filmene) som den stærke og loyale hustru Käte og Henrik Birch som faderen, samt Johannes Nymark, Signe Egholm Olsen og Brian Lykke.

Bag filmen står instruktør Henrik Ruben Genz, som senest stod bag 1. Verdenskrigsdramaet Erna i Krig samt Frygtelig lykke og Gud taler ud.

En sjov sidenote til filmnørderne, så har Flemming ”Bamse” Jørgensen faktisk vundeet en Robert-pris i 1986 for sin birolle i filmen 'Ofelia kommer til byen'.

Optagelserne til 'Bamse' starter i Århus i dag, og filmen forventes at få premiere den 12. januar 2023.


Fra venstre: Henrik Ruben Genz, Johanne Louise Schmidt og Anders W. Berthelsen. Foto: Jens Juncker-Jensen / Nimbus Film