Cookie- og Privatlivspolitik
10 ting du (måske) ikke vidste om Venom

10 ting du (måske) ikke vidste om Venom

Tom Hardy er biografaktuel i fortsættelsen 'Venom: Let There Be Carnage' (sponsoreret)

Stem op!
14
Stem ned!
0
(reset)

Den sorte symbiot Venom er tilbage i journalisten Eddie Brocks krop i fortsættelsen Venom: Let There Be Carnage, der lige nu kan ses i biografen.

Tom Hardy er Spider-Man-skurken, som denne gang får en helt ny og farlig fjende i den splattede Carnage, der spilles af Woody Harrelson.

I anledning af den nye film kigger vi herunder nærmere på anti-helten med 10 ting du (måske) ikke vidste om Venom.

Køb dine billetter til 'Venom: Let There Be Carnage' her:

 1. En Marvel-fan var med til at skabe Venom

Skabelsen af Venom er delvist takket være den 22-årige Randy Schueller, der i 80'erne sendte et fanbrev med en dertilhørende idé til Marvels daværende chefredaktør James Shooter.

Der kørte nemlig en konkurrence for aspirerende forfattere og kunstnere, hvor Schullers idé gik på, at lederen af Fantastic Four, Reed Richards, skulle skabe et nyt og sort kostume lavet af ustabile molekylder til Spider-Man. Kostumet ville således øge Spider-Mans evner med 25 procent. Kort fortalt.

Schueller fik svar fra Shooter med 220 dollers som betaling for idéen samt mulighed for at skrive et manuskript. Schuller fik dog af forskellige årsager ikke skrevet manuskriptet, men kimen til Venom var hermed lagt.

Venoms skaber er officielt blevet krediteret til Todd McFarlane, som siden skabte tegneserie-antihelten Spawn.

2. Venoms første optræden

Symbioten fra rummet blev oprindeligt introduceret som Spider-Mans sorte kostume aka 'The Alien Costume' i The Amazing Spider-Man nr. 252 fra 1984 i en fortælling, der finder sted efter begivenhederne i tegneserien Marvel Superheroes Secret Wars nr. 8 fra 1984, hvor Spider-Man fik fat i kostumet.

Senere finder man Venom i en cameo-optræden i The Amazing Spider-Man nr. 299 i 1988, mens anti-helten fik i en større rolle i den samme series udgivelse nr. 300 i 1988, hvor symbioten indtager journalisten Eddie Brocks krop.

3. Venom kunne være blevet en kvinde

Spider-Man-forfatteren David Michelinie ville oprindeligt have, at Venom skulle være en gravid kvinde, hvis oprindelseshistorie som Eddie Brocks også er tragisk.

Den går nemlig på, at Spider-Man distraherer en taxa-chauffør, som derfor ved et uheld dræber kvindens mand. Hun vil heraf gå i fødsel på åben gade og miste sit barn. Efter at blive udskrevet fra hospitalet ville symbioten nu indtage den sorgramte mors krop for at blive til Venom.

Idéen blev dog ikke til noget, da Marvels daværende redaktør Jim Salicrup ikke mente, at en kvinde ville være troværdig nok en trussel for Spider-Man. Det sagt så har man dog set Venom i kvindelig form, da Eddie Brocks eks-kone Anne Weyings krop har været indtaget af symbioten.

4. Tom Hardys søn overtalte ham til at tage rollen

Tom Hardys søn Louis Thomas Hardy er kæmpe Venom-fan, og det var ham, der overbeviste farmand om at påtage sig rollen som Spider-Man-skurken. Sønnen hjalp og guidede således også sin far med at komme ind i rollen, da Tom Hardy selv havde meget lidt kendskab til karakteren på forhånd.

- Jeg ville lave noget, som min søn kunne se. Så jeg lavede noget, hvor jeg bider menneskers hoveder af, har skuespilleren fortalt med et glimt i øjet. 

5. Tom Hardy som medforfatter

Udover at spille dobbeltrollen som Eddie Brock/Venom har Tom Hardy i 'Venom: Let There Be Carnage' også været med til at udtænke historien, som man i filmen vil se, er fyldt med vild action og ikke mindst sin del af humoristiske optrin og kække replikker.

Manuskriptforfatter Kelly Marcel har fortalt, at de to brugte flere måneder på FaceTime, hvor de satte historien sammen, hvad der ville virke og ikke virke. Og baseret på de samtaler skrev hun et manuskript.

Det er ikke første gang, at Tom Hardy er involveret i den kreative process bag kameraet. Han er således også krediteret som medskaber på serien 'Taboo'. Selv nedtoner den 44-årige stjerne sensationaliteten i sin involvering med 'Venom 2' ved at fortælle, at det sådan set er det samme, som han gør som skuespiller i alle sine roller.

6. Tom Hardys stemme som Venom er inspireret af musiklegender og en Batman-skurk

Tom Hardy er manden bag Venoms stemme, og i et interview med BBC Radio 1 har stjernen fortalt, hvor inspirationerne til den dybe røst kommer fra: "Jeg blander en lille smule Busta Rhymes, en lille smule Method Man og Redman, en smule James Brown og meget lille del af Richard Burton".

Med andre ord en hel del hiphop, lidt soul og en 7 x Oscar-nomineret skuespiller. Ikke værst.

En anden af Tom Hardys store stemmepræstationer er Bane, som han spillede i The Dark Knight Rises, og han indrømmer, at det er uundgåeligt, at Batman-skurken ikke af og til dukker op i hans stemmeføring som symbioten også: "Jeg tror, at det er en arbejdsskade".

7. Fra superskurk til anti-helt

Venom trådte ganske vist ind på scenen som et farligt nemesis til Spider-Man, der også har sit hyr med andre skurke-kendinge som Green Goblin og Doctor Octopus.

Den skarptandede skurk har dog siden sin fødsel udviklet sig til at blive en af Spider-Man-universets mest elskede anti-helte med andre formål end at gøre livet surt for netop Edderkoppen. Venom har ovenikøbet til tider også hjulpet Spider-Man.

Som anti-helt har Venom optaget kaldenavnet "the Lethal Protector", der også er navnet på en tegneserie fra 1993.

8. En af alletiders bedste tegneserie-karakterer

Venom blev af Empire udnævnt til at være den 33. bedste tegneserie-karakter på deres top 50 i 2011, mens symbioten røg ind på en 22. plads på IGN's top 100 med de bedste tegneserie-skurke nogensinde samme år.9. Venom som familiefar og due

Man forbinder nok ikke umiddelbart Venom med familiehygge. Ikke destro mindre har symbioten formeret sig til flere såkaldte "børn".

Herunder karakterer som Scream, Lasher, Phage, Agony, Riot, Mania, Sleeper og ikke mindst den splattede Carnage, hvis værtskrop som bekendt er seriemorderen Cletus Kasady, spillet af Woody Harrelson i 'Venom: Let There Be Carnage'.

Ud af de mange forskellige inkarnationer, man finder den sorte symbiot tage, er en af de måske nok mest fjollede en due. Det udspiller sig i Spider-Cat-universet, hvilket foregår i tegneserien Spider-Island: I Love New York City nr. 1 fra 2011.

Venom har desuden også kunnet ses udvikle enorme spindelvævslignende dragevinger, da symbioten kom i kontakt med superskurken Knull.

10. Venom er en del af et større filmunivers med Spider-Man-skurke

Sony deler rettighederne til Spider-Man med Columbia Pictures og Marvel Comics, og selskabet har med de to Venom-film skudt et storstilet Spider-Man-univers i gang, officielt kendt som Sony's Spider-Man Universe (SSU).

Udover Venom får Morbius premiere til næste år, hvor Jared Leto spiller vampyren af samme navn. Mens en film om Kraven The Hunter også er annonceret med planlagt premiere i 2023. Aaron Taylor-Johnson spiller titelrollen, som en stolt jæger, der vil have Spider-Man som trofæ og vil gøre alt for det. 

Sony arbejder også på en tv-serie om karakteren Silk, der også er kendt som Cindy Moon, som også har flere af Spider-Mans kendte egenskaber som fx at kunne kravle på vægge og skyde med spindelvæv. 

'Venom 2: Let There Be Carnage' kan ses i biografen nu.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
 

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Rasmus/Musen

Fede facts om Venom der, mand! Han fortjener tiden på det store lærred som den anti-helt han nu er(P.S: Den var sjov den med duen der, hi hi, :-D).

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.