Cookie- og Privatlivspolitik
Disney sagsøger Marvel-skabere: Kan miste rettighederne til flere superhelte

Disney sagsøger Marvel-skabere: Kan miste rettighederne til flere superhelte

Flere Avengers-karakterer er på tale

Stem op!
43
Stem ned!
0
(reset)

Filmrettigheder er en hel videnskab for sig, men hvis man har fulgt lidt med i Marvels filmunivers, så ved man måske, at studiet har kæmpet af flere omgange med rettighederne til bl.a. Spider-Man og Hulk. Ligesom man kun for nyligt sikrede sig rettighederne til X-Men og Fantastic Four, da man opkøbte 20th Century Fox.

Nu står Disney, der ejer Marvel, overfor nye udfordringer. De kan nemlig til at miste rettighederne til en lang række superhelte i 2023. Det drejer sig bl.a. om en række af Avengers-karakterne, herunder Iron Man, Spider-Man, Doctor Strange, Hawkeye, Black Widow, Falcon, Thor og flere.

Det har nu fået studiet til at handle. De har sagsøgt fem tegneserieskabere, bl.a. Stan Lee, Steve Ditko og Gene Colan. Det skriver The Hollywood Reporter.

Søgsmålet går ud på, at Marvel hævder, at disse karakterer er såkaldt "købt arbejde" (made for hire, red.), og derfor bør tegneserie-tegnerne ikke have copyright over dem.

Hvis Marvel taber, står de til at skulle dele ejerskabet af karaktererne, der er milliarder værd. 

I august indgav Steve Ditkos arvinger en indsigelse baseret i den amerikanske copyright-lov for at få rettighederne tilbage til Spider-Man, som tegneren var med til at skabe i 1962. Hvis det sker, vil Marvel miste rettighederne i juni 2023.

Flere andre forfattere og tegnere hos Marvel skulle ligeledes være i gang med samme proces.

Det er dog ikke det eneste juridiske problem, som Disney lige nu beskæftiger sig med. Scarlett Johansson sagtsøgte nemlig koncernen tidligere i år over streaming-premieren på 'Black Widow'.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Mark

Nicolas Cage har kun været med i gode film :-) Nicolas Cage laver kun verdensklasse præstationer :-). jeg er ganske enkelt vild med Mr.

6 timer siden
Flemming

Han har lavet en del gode film, men hold da op, hvor har han lavet meget crap også.

12 timer siden
Segoyuser/116755
Segoyuser/116755

yes tænkte også , amen hvad med Aarhus, vil da rigtig gerne se den film, give en anmeldelse have været en super fin oplevelse...ja verden er mere e

1 dag siden
Wayne

Godt at høre - og herligt at alle maskiner er ved at være i gang igen.

Jeg glædrer mig til at høre mere om det :-)

2 dage siden
Daniel Bentien

Hej Wayne

2 dage siden