Årets (måske) mest fucked up slutning på en film

Spoiler-fri: Intet kan berede dig på den her gyser-finale
Malignant (Warner Bros.)
(© Malignant (Warner Bros.))

Lige nu kan du se den blodige, voldsomme og vilde gyserfilm Malignant i biografen. Det er da heller ikke hr. hvem som helst, der står bag.

Det er nemlig James Wan, der kan siges at have været med til at definere de seneste 20 år (!) indenfor gysergenren. Tænk blot på Saw-franchisen, Insidious-filmene og ikke mindst The Conjuring samt det heraf affødte gyser-univers, der også tæller film som Annabelle og The Nun, videre til sequels og prequels.

Med 'Malignant' er Wan - efter at have instrueret Aquaman - tilbage i skrækkens land, hvor han altså leverer årets (måske) vildeste og mest fucked up filmfinale! Bare rolig: Vi spoiler den ikke.

Køb dine billetter til 'Malignant' her:

Men hvad handler 'Malignant' egentlig om? Man følger Madison, der får ubehagelige drømmesyner af en morders blodige gerninger. Snart hvirvles hun ind i en urovækkende verden, hvor drøm og virkelighed synes at smelte sammen. Vil det mon nu lykkedes hende og politiet at stoppe den mystiske morder?

Inspireret af den italienske thriller- og gyser-genre giallo - der havde sin primære storhedstid i 70'erne - folder Wan således et kringlet mordmysterie ud, hvor bl.a. barndomstraumer, vildt skøre gyseridéer og ikke mindst eksplicitte mord spiller afgørende roller.

Men det var den der vilde filmfinale, vi kom fra. Her stikker det hele nemlig for alvor af i grotesk og voldsom stil. Intet kan med andre ord berede dig på, hvad Wan har i sin brutale sæk, når først den bindegale slutspurt sætter ind.

Det er både pokkers blodigt og pokkers underholdende i al sin voldsomme vælde, hvor du nok både kommer til at måbe og gispe efter vejret. Filmen emmer da også de mest langt-ude-gyserfilm fra 80’ernes sjaskede VHS-hylder.

Årets vildeste gyserfinale? Mon ikke. Den vil om ikke andet nok tage røven på dig.