Top 10: Russell Crowes bedste roller

Skuespilleren er aktuel i thrilleren 'Unhinged'
Unhinged
(© Unhinged / Nordisk Film)

Russell Crowe er aktuel i de danske biografer med thrilleren Unhinged - i en rolle, som han aldrig har spillet før.

Crowe spiller nemlig en psykopatisk stalker, som jagter en kvinde og hendes barn efter et sammenstød i trafikken.

Da Russell Crowe rundede 50 år i 2014, bad vi jer på kino.dk om at vælge de 10 bedste film med stjernen - og herunder bringer vi listen.
Er I stadig enige? Del gerne din mening i kommentarfeltet.


10. Man of Steel (2013)
Superman-hittet har godt nok kun Russell med i en birolle som Kal-Els far. Ikke desto mindre er I glade for ham som Super-far, så den sniger sig lige akkurat med på listen.


9. American Gangster (2007)
Russell sættes overfor Denzel Washington i en episk gangster-historie, i denne første af tre Russell-film på listen, der er instrueret af Ridley Scott. De to bringer det bedste ud i hinanden, hvilket alle deres fem film viser.


8. Cinderella Man (2005)
En rigtig Hollywood-boksefilm, hvor Russell viser sig fra sin mest følsomme og kære side. Her er ingen ukontrolleret vrede eller gal besættelse, men derimod en kærlig familiefar, der prøver at balancere sin kærlighed til boksning, sin kone og sine børn. 


7. Les Miserables (2012)
I betragtning af hvor mange tæsk Russell fik for sin skrålende Javert, er det egentlig lidt overraskende, at I har stemt den ind på en syvende plads. Selv dem, der elskede filmen, synes jo, at Russell faldt uden for. Måske I har fået medlidenhed med ham? 


6. 3:10 to Yuma (2007)
En opdatering af en western-klassiker af samme navn, der næsten fungerer bedre end originalen. Som kino.dk-bruger Modesty kommenterer: "3:10 til Yuma er en af de bedste opdateringer længe. Sindssygt spændende og velspillet på alle leder og kanter."


5. Master and Commander: The Far Side of the World (2003)
Med en kanon under den ene arm og sin violin under den anden, jager Russell Napoleons lurvede franskmænd halvvejs Jorden rundt i en brusende omgang flådeaction. Kino.dk-bruger Annette kommenterer: "Jeg elsker den film og RC er en fornøjelse, sammen med mange andre medspillere. Knald god historie og smukt filmet."


4. Robin Hood (2010)
Russell og Ridley samledes igen, da de sammen skabte denne opdatering af historien om Robin Hood. 'Robin Hood' er ikke den mest anerkendte Russell Crowe-film, men Russell fejler ikke noget i den, for som kino.dk-bruger Frk. Zamora udtrykker det: "Russell Crowe er i sit rette element og spiller rollen til UG."


3. L.A. Confidential (1997)
Med rollen som håndlangeren/politimanden Bud White fik Russell Crowe sit mest definerende gennembrud og med god grund. Vi kan ikke sige det bedre end kino.dk-bruger Modesty: "Jeg er generelt glad for film, hvor skurkene er de gode, og de gode er skurke. Og RC er god som politimands-bøf med hjertet på rette sted (hvor kliche-agtigt det end lyder)."


2. A Beautiful Mind (2001)
Russell blev nomineret, men vandt ikke en Oscar for sin rolle som matematikgeniet John Nash.

Han blev (måske uretfærdigt) slået af Denzel Washington i 'Training Day', som kino.dk-bruger Pil udtrykker det: "Jeg synes uden tvivl, at hans bedste præstation er i 'A Beautiful Mind'. At han blev snydt for en Oscar for den, var en skandale, for det er uden tvivl rollen som John Nash, der er hans allerbedste præstation."


1. Gladiator (2000)
Måske ikke den store overraskelse. Men ikke destod mindre så er 'Gladiator' en fantastisk film, hvilket mange af jer har kommenteret.

Kino.dk-bruger Cinemandrup: "Hvis det var muligt gik alle mine tre stemmer til Gladiator. Wayne: "En af de bedste sværd/sandal film nogensinde." Og til sidst Carl: "Russell Crowe brillerer virkelig i sin hidtil bedste rolle! Han er med til at bære hele filmen og medvirker til, at den er en af de bedste hævnfilm nogensinde lavet!

Mangler der nogle film på listen? Del dem gerne i kommentarsporet.

Unhinged kan ses i biografen nu.