Cookie- og Privatlivspolitik
Sådan er Marvel-tidslinjen i kronologisk rækkefølge

Sådan er Marvel-tidslinjen i kronologisk rækkefølge

Captain Marvel, Spider-Man og alle de andre

Stem op!
159
Stem ned!
0
(reset)

Det kan da være svært at finde hoved og hale i de mange film, der i mere eller mindre grad har indflydelse på hinanden - fra karaktererne til referencer, easter eggs og naturligvis den overordnede fortælling. 

Men hvis du skal se filmene i den rækkefølge, der følger en kronologisk tidslinje, så bringer vi den herunder.

Du kan dog også vælge at se filmene i den rækkefølge, de udkom. Uanset hvad, så er det mange film – og mange film, der er værd at se eller gense, inden 'Captain Marvel' nu indtager biografen.

 - Captain America: The First Avenger (1943 - 1945)

 - Captain Marvel (1995)

 - Iron Man (2010)

 - Iron Man 2 (2011)

 - The Incredible Hulk (2011)

 - Thor (2011)

 - Avengers (2012)

 - Iron Man 3 (2012)

 - Thor: The Dark World (2013)

 - Captain America: The Winter Soldier (2014)

 - Guardians of the Galaxy (2014)

 - Guardians of the Galaxy Vol. 2 (2014)

 - Avengers: Age of Ultron (2015)

 - Ant-Man (2015)

 - Captain America: Civil War (2016)

 - Black Widow (2021)

 - Spider-Man: Homecoming (2016)

 - Doctor Strange (2016 - 2017)

 - Black Panther (2017)

 - Thor: Ragnarok (2017)

 - Ant-Man and The Wasp (2017)

 - Avengers Infinity War (2017)

 - Avengers: Endgame (2019)

- Spider-Man: Far From Home (2019)  

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Heidi

Captain America: The First Avenger udspiller sig i ca. år 2012 da den starter med at de finder Steve Rogers frossen (ca. år 2012) herefter får vi et flashback til år 1942 under 2. verdenskrig. Derefter ser vi Steve Rogers vågne op og Nick Fury siger at han har sovet i ca. 70 år, ergo må filmen udspilles i ca. år 2012.

Desuden skal man lægge mærke til at Nick Fury har klap for øjet og er skaldet da han siger dette til Captain America.

I Captain Marvel filmen har Nick Fury IKKE klap for øjet og har meget hår på hovedet. Så derfor giver det kun mening at denne film er den første film i tidslinjen.

Men dette er måske noget de færreste lægger mærke til, da jeg ikke kan finde nogen liste over Captain Marvel er den første film.

Ærgeligt at Stan Lee ikke selv har udgivet en liste, så man kunne se dem i den rigtige rækkefølge.

The Joker

Tænker at du skal lave noget mere research på dine påstande, inden du lufter dem. for du er helt ved siden af. Hvis du havde lavet en dybere research, ville du finde ud af, at du er helt forkert på den.

Captain America: The First Avenger (Udspiller sig under anden verdenskrig)

Captain Marvel (Udspiller sig i 1995)

Der er ikke nogen steder på nettet, med en liste over at Captain Marvel er den første film, hvis man skal tage ud fra tidslinjen, det er top umuligt.

Hvis du nogensinde kan modbevise det, så giver jeg en øl i lufthaven.

Så når du har lavet en ordentlig research IGEN, så skriv lige igen :-)

S. Rico

Normalt ville jeg altid gå efter at se en filmserie i den kronologiske korrekte rækkefølge. Så da jeg gik igang med at gense alle filmene som opvarmning til Avengers 4, overvejede jeg kraftigt at følge en af de tidslinie oversigter, som nettet er oversvømmet med.

MEN. Der er flere gode grunde til at følge udgivelsesrækkefølgen i stedet.

Som Jacob også er inde på, så er der noget af handlingen i Captain America (især til sidst), som ikke giver mening, med mindre man har set nogen af de andre film før.

Og så er der ikke mindst alle de mange mid-credit og end-credit scener, som enten ville være uforståelige eller være direkte spoilers, hvis man så dem i kronologisk rækkefølge. Alene af den grund bør man først se Ant-Man & The Wasp EFTER Avengers 3.

Jeg kan i øvrigt varmt anbefale at gense alle filmene med ca. en uges mellemrum. Man når ikke at blive træt af MCU, og samtidig er der rigtig mange detaljer og referencer, som træder meget mere tydeligt frem.
Og efter hver film sidder jeg og hygger med alt extramaterialet på blu-ray. Noget af det er ren fyldstof, men der er også mange gode informationer at hente.

Jen Headuser/1439276

Det kan både høres i Shuri’s brug af sætningen: “What are those”, hvilket var et internet-meme/sætning, der var populær i 2016 (og mere end bare død ved indgangen til 2017), men T’Chaka’s død fandt sted i Civil War, som foregår i 2016, og som i starten af Black Panther allerede bliver bekræftet, hvilket ikke ville give mening at bekræfte et helt år efter (i 2017).

Benjamin

så modsiger nogle af filmene den.
- I Captain America: Civil War nævner Vision, at Tony har været Iron Man i 8 år, men i følge denne tidslinie foregår Civil War 6 år efter Iron Man.
- I Spider-Man: Homecoming bliver det nævnt at den foregår 6 måneder efter Civil War. Derudover bliver det nævnt, at Homecoming foregår 8 år efter The Avengers. (Der har instruktøren af Homecoming dog været ude at erkende, at de 8 år var en fejl).
- I Avengers: Infinity War nævner Tony, at Thanos har rumsteret inde i Tonys hoved i 6 år. Dvs. at Thanos har rumsteret inde i Tonys hoved siden før The Avengers foregik, hvis man altså følger denne tidslinie.

Der er muligvis andre referencer til tidslinien, som jeg har overset/ikke kan huske. Men som jeg ser det, så lader det til at Marvel ikke har helt styr på deres tidslinie.

Jacob

... at den egentlig handling i Captain America: The First Avenger foregår under 2. Verdenskrig, men starten på den film, og hvordan den slutter foregår kronologisk først inden The Avengers. Hvis man starter med den virker det malplaceret.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Lotte

Jeg vidste heldigvis at den ikke var 'afsluttet' og var kun glad for, at der ikke var en cliffhanger men derimod et løfte om en spændende part 2.

6 timer siden
Sørenuser/768514
LOL
Sørenuser/768514

Nej, det var sørme ikke en Hunger Games film...

18 timer siden
Henrik

At en film skal laves så lang, at de så kun beskriver halvdelen af første bog på 3 timer, den gamle film kunne beskrive hele historien på 2 timer.

2 dage siden
Wayne

Rogue Squadron - er det eneste der er konkrete planer for.

2 dage siden
Aslanuser/577644
Aslanuser/577644

Kan ikke helt forstå den bølge af mandlige roller som af en eller anden grund absolut skal udskiftes med kvinder?

3 dage siden